İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gazeteciler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın yaklaşık 1 yıl önce yaptıkları YouTube programı oldukça manidar bölümler içeriyor. Soylu programda mafyayı bitirdiklerini iddia ederek “Neredeler bunlar ya?” ifadesini kullanıyor. Özışık kardeşlerin “Temizlendiler mi?” sorusuna “Hadi konuşsunlar da görelim” diye karşılık veren Soylu, ‘devletten büyük güç olmadığını’ kaydederek mafyaya karşı ‘acımasız’ olduklarını söylüyor.

1 yıl önce: Süleyman Soylu ile Özışık kardeşler arasında manidar mafya diyaloğu!

HABER MERKEZİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının merkezindeki isimler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın yaklaşık 1 yıl önce yaptıkları YouTube programı oldukça manidar bölümler içeriyor.

29 Mayıs 2020 tarihinde Hadi Özışık’ın YouTube kanalına yüklenen videoda kendi bakanlığının ve polis teşkilatının ‘başarılarından’ bahseden İçişleri Bakanı Soylu, mafya ve suç örgütleri konusunda “Hatırlarsınız, Türkiye’de organize suç çeteleri, mafya, onlar bunlar… Neredeler bunlar ya?” diyerek mafyayı bitirdiklerini iddia ediyor.

Hadi Özışık’ın “Son zamanlarda yine konuşuyorlar” demesi üzerine Soylu, yine özgüvenli bir tavırla “Hani konuşabildiler mi?” diye karşılık veriyor.

Soylu, Süleyman Özışık’ın “Temizlendiler mi?” sorusu üzerine ise “Hadi konuşsunlar da görelim” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Burası Türkiye, herkes kurallara uymakla mükellef. Kurallara uymayanı, kurallara uyar hale getiririz. Devletten büyük bir güç yok. Kesin söylüyorum. Herkesin kabul etmesi gereken bir şey… Acımayız da.”

Hadi Özışık’ın “Neden cesaret alıyorlar?” sorusu üzerine ise Soylu şunları söylüyor:

“Hiçbir şeyden cesaret alamazlar. Ama ben şunu söylüyorum. Organize suç çeteleri, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de 232 organize suç çetesi çökertildi. Hadi dünyanın bir yerinde bana böyle bir rakam getirsinler.”