10. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, bu yıl 17-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. CUFF’da bu sene Le Petit Nicolas (Pıtırcık), Nayola ve My Love Affair with Marriage (Evlilik Hayatım) isimli üç uzun metraj filmin gösterimi olacak.

10. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali başlıyor

2011’den beri faaliyetlerini sürdüren Canlandıranlar Derneği’nin 10. Canlandıranlar Uluslararsı Film Festivali (CUFF) 17-23 Ekim’de düzenlenecek.

Edisyonun hem yarışma ve yarışma dışı seçkisi hem de ödüllerin sahibi belirleyecek jüri üyeleri kısa süre önce duyuruldu. Başvuruda bulunan binden fazla yapım arasından, yarışma için 21 ülkeden 55 film, yarışma dışı gösterim için 25 ülkeden 80 film seçildi. Tüm kısa filmler festival süresince 12 ayrı program ile Institut Français (Fransız Kültür) ve Akbank Sanat’ta gösterilecek.

Festivalin 10. yılının yarışma bölümünde The Amazing Adventures of Morph, Shaun the Sheep gibi stop-motion filmlerle dünya çapında tanınan animasyon sanatçısı Peter Lord, Kaboom Animasyon Festivali’nin Sanat Yönetmeni Aneta Ozorek ve Türkiye’nin uluslararası alanda başarılı animasyon sanatçılarından Ayce Kartal jürilik yapacak.

Jüri; En İyi Film, En İyi Türk Filmi, En İyi İlk Film ve Peak Game tarafından desteklenen En İyi Öğrenci Filmi ödüllerinin sahiplerini belirleyecek. Ayrıca bu sene ilk defa Sinema Yazarları Derneği üyelerinden oluşan bir jürinin değerlendirmesiyle SİYAD Özel Ödülü verilecek. Ödüller Peter Lord ve Ayce Kartal’ın katılımıyla, 22 Ekim’de İstanbul’da yapılacak törende sahiplerini bulacak.

Filmlerin detaylı listesi, oluşumun web sitesinden incelenebilecek.