SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Güzel, ülkede son idam edilen kişi olan Hıdır Aslan’ın fotoğrafını paylaştığı için ‘propaganda’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Duruşma 10 dakika sürdü.

10 dakika süren fotoğraf davası

ANKA

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Murat Güzel, ‘zincirleme örgüt propagandası’ suçlamasıyla Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Bir saat geç başlayan duruşma, 10 dakika sürdü. 12 Eylül'de idam edilen Mustafa Özenç ve İlyas Has ile ülkede idam edilen son kişi olan Hıdır Aslan'ın fotoğrafını paylaştığı için 1 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Güzel, duruşmada savunma yaptı. Güzel, iddianameye konu olan söz konusu fotoğrafların partinin resmi hesaplarından paylaşıldığını, kendisinin de Twitter hesabından bu paylaşımları retweet ettiğini söyledi.

‘KASTINIZ YOKTUR ZATEN’

Mahkeme Başkanı, Güzel'e "Örgüt propagandası yapmak gibi bir kastınız yoktur zaten, değil mi?" diye sordu. Örgüt propagandası yapmadığını belirten Güzel, THKP-C ve Devrimci Yol gibi örgütlerin yıllardır var olmadığını ve bağlantısının da olmayacağını kaydetti. Güzel, iddianamenin başında ‘çatı örgüt’ olarak lanse edilen Devrimci Komünarlar Partisi hakkında da bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.

Güzel’in savunmasının ardından avukatı Gizem Özdem söz aldı. İddianamede SOL Parti’nin yasal parti oluşunun vurgulamadığını, söz konusu iddianamenin de siyasi partilerin faaliyetlerini engellemek üzere hazırlandığını ifade etti. Av. Özdem, "Müvekkilimin paylaşımları yasal siyasi partisinin görüşlerini ve fikirleri yaymak üzerinedir, kendisi bununla görevlidir. Üzerine atılı suçların hiçbir manevi ve maddi karşılığı bulunmamaktadır" dedi.

Ardından mahkeme heyeti, davayı erteledi. Bir sonraki duruşma 27 Mayıs'ta.