10 Ekim Ankara Katliamı’nın 42. ayında yaşamını yitiren 103 kişi anıldı. Katliamda yaralananların ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı anmada, Tren Garı önüne “Barış ve Demokrasi” anıtı yapılması talebi yinelendi. Katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu pankartı taşıyan kitle, saat 10.04’te saygı duruşu yaptı. “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganının atıldığı anmada 10 Ekim Barış ve […]

10 Ekim anıtı kararını uygulayın

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 42. ayında yaşamını yitiren 103 kişi anıldı. Katliamda yaralananların ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı anmada, Tren Garı önüne “Barış ve Demokrasi” anıtı yapılması talebi yinelendi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu pankartı taşıyan kitle, saat 10.04’te saygı duruşu yaptı. “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganının atıldığı anmada 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun konuşma yaptı. Coşgun, yaptığı konuşmada, “Acımıza ve katliamda hayatını kaybedenlerin hatırasına saygı duyulsun. Buraya anıt yapılsın” dedi.

Bir önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi’den oy çokluğu ile anıt yapılması kararı alınmasına karşın anıt yapılmadığını anımsatan Coşgun, kararın uygulanmasını beklediklerini ifade etti. Coşgun son olarak, 18 Nisan’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde firari sanıklar yönünden devam edecek ceza yargılamasına da katılım çağrısı yaptı.