İzmir Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma düzenledi. Yapılan açıklamada, “Barış içinde, eşitçe, özgürce, insanca yaşanan bir ülke için mücadele etmek, 10 Ekim’de yitirdiğimiz barış güvercinlerimize borcumuzdur” denildi

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı

Berke YENİ

10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen, 104 kişinin yaşamını yitirdiği ve 500’ün üzerinde insanın yaralandığı katliamının 7’nci yılında, hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Hayat Çemberi anıtı önünde gerçekleşen anmaya; KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "104 canımız hunharca katledildi. Katliamın ardından bugüne kadar tek bir kişi bile istifa etmedi ve tek bir sorumlu dahi mahkemelerde hesap vermedi. Katillerin kim olduğunu anlamak için katliamın kimleri ve neyi hedeflediğini görmek yeterli oldu. Katliamı planlayanlar, katliama engel olmayıp destek verenleri, katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara ve kitleye gazla saldıranları ve onları yönlendirenleri asla ama asla unutmayacağız" diye konuştu.

10-ekim-katliami-nda-hayatini-kaybedenler-izmir-de-anildi-1073536-1.

'UMUTLARIMIZLA BİRLEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Sarı, "7 yıl önce ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesine acı düştü” dedi ve ekledi: “Göz rengimiz ne olursa olsun gözyaşlarımız her zamanki gibi aynı renkti. Ağıtlarımız hangi dilde yakılırsa yakılsın hep aynı acıyı anlattı. Bu ülkede barış istemenin bedelinin ağır olduğunu biliyorduk ki bu bedeli 104 canımızla ödedik. Bu vahşi katliamı yapanlar da yaptıranlar da mutlaka bedelini ödeyecektir. Barış isteyenleri kana bulayanlar, barışı katledenler bu ülkenin aydınlık geleceğini bombalayanlar er ya da geç hesap verecektir. Bu katiller her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları yıkılacaktır. Kalleşçe vurarak, öldürerek, bizi kardeşlikten-barıştan vazgeçireceğini sananlar bilsin ki ağıtlarımızla, gözyaşlarımızla, acılarımızla ve umutlarımızla birleşmeye devam edeceğiz."

Sarı söyle konuştu: "10 Ekim’de yitirdiğimiz güvercinlerimizi anarken şunu bir kez daha hatırlatalım ki; barış içinde, eşitçe, özgürce, insanca yaşanan bir ülke için mücadele etmek, 10 Ekim’de yitirdiğimiz barış güvercinlerimize borcumuzdur. Er ya da geç, katiller kaybedecek, emekten, barıştan ve demokrasiden yana olan bizler kazanacağız."

10-ekim-katliami-nda-hayatini-kaybedenler-izmir-de-anildi-1073537-1.