Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın son 15 yıla dair verilerini paylaştı. Verilere göre, şiddete maruz bırakılan her 10 kişiden 8’i kadın.

10 kişiden 8’i kadın!

Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile birlikte hazırladıkları şiddet raporunu dün düzenledikleri toplantıda paylaştı.

“Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 2007- 2021 yılları arası verilerinin İstatistiksel Analizi” raporuna göre, son 15 yılda 28 bin 198 arama yapıldığı kaydedildi. Raporda, “Aramaların yüzde 57'si bizzat şiddete maruz bırakılan tarafından yapılmış, bunu yüzde 16 ile 'aile' kategorisi izlemiştir. Diğer aramalar sırasıyla 'arkadaş', 'komşu', 'kolluk güçleri', 'diğer' ve 'vatandaş' yani tanıklık eden ve şiddete maruz bırakılan ile herhangi bir bağlantısı olmayan kişidir” denildi. Verilere göre, şiddete maruz bırakılan her 10 kişiden 8’inin kadın, faillerin yüzde 90’ının erkek olduğu belirlendi. Rapora göre, çocuk istismarı vakalarının yarısından fazlasında fail, erkek.