Bu sene 10’uncusu düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü’nü kazanan şair A. Hicri İzgören’e ödülü dün akşam düzenlenen törenle verildi. Gecede ayrıca Fazıl Say, Serenad Bağcan ve Tilbe Saran da mini bir konser verdi.

10'uncu Metin Altıok Şiir ödülü, A. Hicri İzgören’in oldu

Doğan Hızlan başkanlığında Hilmi Yavuz, Eray Canberk, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Ali Cengizkan ve Haydar Ergülen’den oluşan seçiciler kurulunun “şiire verdiği uzun, büyük emek; şiirinin oturduğu geniş insan atlası; insanın kültürel ve sınıfsal varlığından evrensel insan sorunlarına kurduğu duyarlılık köprüsü ve acılı bir coğrafyanın katı gerçeğini şiirden ödün vermeden dile dönüştürmedeki başarısı göz önüne alınarak” Aşktan Alır Rengini adlı kitabıyla ödüle değer gördüğü şair A. Hicri İzgören, dün akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Zeynep Altıok ödül gerekçesini açıkladıktan sonra ödülünü almak üzere şair A. Hicri İzgören’i sahneye çağırdı. İzgören, heykeltraş Ömer Yavuz’un Metin Altıok’un bir deseninden esinle yaptığı ödül heykelciğini jüri üyesi Eray Canberk’in elinden aldı.

İzgören yaptığı konuşmada “Metin Altıok adına konulmuş bir ödülü almaktan son derece mutlu ve onurluyum. Bu ödülü bana layık gören seçici kurulun değerli üyelerine saygılarımı ve teşekkürlerimi bildiriyorum. Bu ödülü şiirin muhalif kimliği adına barış, özgürlük ve adalet adına mücadele eden, içeride ve dışarıda direnenlere ithaf ediyorum.” dedi.

Hicri İzgören’in ardından kürsüye tekrar çıkan Eray Canberk, “Hicri izgören bir şiirinde hayat derslerinden hep zayıf aldığını söylemişti; ancak şiirinin pekiyi olduğunu bir kere daha gösterdi” dedi.

Ödül töreninden sonra Fazıl Say, Serenad Bağcan ve Tilbe Saran, gerçekleştirdikleri dinletide şair Metin Altıok’un şiirlerini seslendirdi.

Gecenin kapanış konuşmasında jüri üyelerine, gecenin dramaturjisini yapan Eren Aysan’a, ödülü tasarlayan Ömer Yavuz’a, geceye ev sahipliği yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na ve Fazıl Say, Serenad Bağcan, Tilbe Saran üçlüsüne teşekkür eden Zeynep Altıok; “Bu gece sahneden geçen Metin Altıok, Behçet Aysan, Cemal Süreya, Ömer Hayyam, Ahmet Taner Kışlalı ve Ümit Kaftancıoğlu başta olmak üzere aydınlanma yolunda yitirdiğimiz değerlerimizin yolundan ayrılmayacağız. Kötülüğün karşısında iyilik kinin karşısında şiirle, sanatla dikileceğiz” dedi.