Validebağ Korusu’nu korumak için mücadele eden Validebağ Gönüllüleri, nöbetin 100’üncü gününde bir araya geldi. Gönüllüler, nöbete devam çağrısı yaparak “Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz” diye seslendi.

100 değil bin gün geçse gitmiyoruz

YAREN ÇOLAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Validebağ Korusu projesine 21 Haziran Pazartesi günü başlıyoruz” açıklaması üzerine harekete geçen yurttaşlar koru için başlattıkları nöbette 100 günü geride bıraktı. Validebağ Gönüllüleri tarafından “Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız” sloganları ile başlatılan nöbet tüm kararlılığıyla devam ediyor. Gönüllüler, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin hedefinde yer alan İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük ikinci yeşil alanı olan Validebağ Korusu için ayakta.

GECE GÜNDÜZ NÖBET

Validebağ Gönüllüsü Feral Tercan, “21 Haziran’da nöbete başladık. 100 gündür nöbetteyiz. Bu süreçte de koruya çeşitli saldırılar yapıldı. Önce AKP’li Belediye tarafından otlar kesildi sonra koruya molozlar döküldü. Biz elimizden geldiğince engel olduk. Makinaların önünde durduk. Molozları temizledik. 100 gündür süren nöbeti tutmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Koruda yapılmak istenen Validebağ Korusu Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmeyi durdurma kararına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan itiraz dün onandı. Beşinci İdare Dava Dairesi’nin verdiği bu karar, koruya geri dönülmez zararlar verebilir. Yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın oyçokluğuyla alındığı öğrenildi.