Koronabirüs tedbirleri kapsamında Ankara Gölbaşı’ndaki KYK yurtlarında karantina altına alınan 100’ü aşkın umrecinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı iddia edildi. Bugün tahliye edilmesi beklenilen umrecilerin karantina süresi bir hafta uzatıldı

100’ü aşkın umrecinin korona testi pozitif çıktı iddiası

BirGün/Ankara

Umre için gittikleri Suudi Arabistan’dan dönen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında Ankara Gölbaşı’ndaki KYK yurtlarına alınanların dün gerçekleşmesi beklenen tahliye işlemleri yedi gün uzatıldı. KYK yurtlarında karantina altına alınan çok sayıda kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenildi.

POZİTİF VAKA 100’Ü AŞTI

Yurtlarda görev yapan sağlık personelinden edinilen bilgiye göre, test sonucu pozitif çıktığı için hastaneye sev edilen kişi sayısı 100’ü aştı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, umrecilerin misafir edildiği yurtlardan her gün onlara kişinin ambulanslarla hastanelere taşındığı yönünde kendisine bilgi ulaştığını söyledi.

Yurtlardaki karantina koşullarının sağlıksız olduğu, ailelerini riske atmak istemeyen çok sayıda yurt çalışanının da yurtlarda konakladığı iddia edildi.