#10Ekim davası: Mahkeme salonu karıştı, polis aileleri darp etti

BURCU CANSU
@burcu_cansu / burcucansu@birgun.net


Ankara Katliamı Davası’nın ikinci duruşmasının ikinci günü başladı.10 Ekim katliamında yaşamını yitiren avukat Uygar Coşgun'un eşi Mehtap Sakinci Coşgun, Ankara katlliamında yaşamını yitiren 101 kişinin adını tek tek okudu. İsimler bittikten sonra tutuklu sanıklardan biri 'Yasin Börü' diye bağırdı. Salonda tansiyon aniden yükseldi ve 'Hepiniz katilsiniz' sloganları atıldı. Polisler gerilimin başlaması ile birlikte kalkanlarını kaldırdı. Polis ve arkasında oturanlar arasında tartışma yaşandı. Polis bu esnada bazı aileleri darp etti. Tutuklu sanıkların bulunduğu taraftan su şu şişeleri fırlatıldı.

Aileler sinir krizi geçirdi

Tartışma sırasında ailelerden bazıları sinir krizi geçirdi. Avukatlar küfür eden polislerin tespit edilmesini istedi. Dava 16.00'a ertelendi.

Küfür eden polisler hakkında işlem başlatılsın

Duruşma salonuna tutuklu sanıklar gelmedi. Jandarma ve polisler de salona alınmadı.

Duruşmayı takip eden avukatlar; “Salonda yaşanan provakasyon, sanıklardan kaynaklıdır. Herşeye rağmen sanıklar salonda hazır edilmelidir. Yaşananlar tıpkı katliam alanında olduğu gibiydi. Katliam sonrası nasıl polisler tarafından biber gazı atılmışsa burada da katliam mağduru ailelere karşı aynı davranış sergilendi. Ailelere karşı yapılanlar kayda geçmelidir ve işlem yapılmalıdır. Polis ailelere O. Ç. diyerek saldırmıştır. Bir başka polis memuru da O.Ç diyerek saldırmış ve katliamda yaralanan Gökhan Yaralı'ya jopla vurmuştur. İşlem başlatılmıştır. Bir başka polis de müştekilere karşı 'siz teröristsiniz' ifadesini kullanmıştır. Polisin müşteki ailelerin karşısında bir tavır sergilediğinin farkındayız. Tüm bu polis memurları hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından işlem başlatılmalıdır.” talebini mahkeme başkanına iletti.