11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri'nde, 10-17 Aralık’ta yedi gün boyunca çevrimiçi (online) olarak ülke çapında 25 seçme belgesel film izlenecek.

11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başlıyor

BİRGÜN EGE

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri bu yıl 10-17 Aralık tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak ülke çapında sinemaseverler ve insan hakları savunucuları ile buluşuyor.

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan farklı sorunlara yönelik olarak izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin bu yıl teması “toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü” olarak belirlendi. Programda ülke içinden 10, ülke dışından 15 olmak üzere toplam 25 seçme belgesel film yer alıyor.

Sinemaseverlerin filmleri izleyebilmeleri ve programa dair duyurulara ulaşabilmeleri için https://tihvbelgeselfilm.org sitesine girip sadece e-posta adresleri ile sınırlı bir iletişim formu doldurmaları gerekiyor.

Filmler 10 Aralık 2020 saat 10.00 itibarıyla gösterime açılacak, yedi gün sonra, 17 Aralık 2020 saat 24.00 itibarıyla gösterime kapanacak.

Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan yabancı filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık olacak, izleyici kontenjanları ise 250 kişi ile sınırlı. Kontenjan dolduktan sonra filmler gösterime kapanacak.

Bu yıl da belgesel film günleri kapsamında ‘toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü’ temalı, ülke çapında katılıma açık bir afiş yarışması gerçekleştirildi.

Program ve filmler hakkında ayrıntılı bilgi https://tihvbelgeselfilm.org sitesinden edinilebiliyor.