Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki hamile çocuklar skandalının ilk duruşmasında Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. suçlamaları kabul etmeyerek ‘FETÖ’yü ve skandalı ortaya çıkaran İclal Nergiz’i suçladı

‘115 hamile çocuk skandalı’ davasında ilk duruşma: Başhekim yardımcısı suçu FETÖ’ye attı

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beş ayda 115 kız çocuğunun hamile olduğuna dair bilginin polise bildirilmediği olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Çocuk istismarını yasal zorunluluk olduğu halde bildirmeyen Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D., haklarındaki tüm suçlamaları reddetti.

‘Herhangi bir ihmal yok’
Küçükçekmece Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün ilk duruşması Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. savunma yaptı.
Hamile çocukları ilgili birimlere bildirmediği yönündeki suçlamaları kabul etmeyen ve suçu FETÖ’ye atan Başhekim Yardımcısı A.A., “İddianamede suçun başlangıç tarihi olarak gösterilen 1 Ocak 2017 tarihinde sosyal hizmetler biriminden sorumlu başhekim yardımcısı değildim. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda işlemler yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değildir. Hakkımda açılan bu davanın FETÖ terör örgütünün şahsıma düzenlediği bir kumpas olduğunu düşünüyorum. Ben suçsuzum” dedi.

‘Bir suç varsa eğer...’
Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. de sorumluluğun kendisine ait olmadığını, skandalı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz’in sorumlu olduğunu iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “İddianamede suçun bitiş tarihi olarak gösterilen 24 Mayıs 2017 tarihinden önce 9 Mayıs 2017’de görevimden ayrıldım. Benim görevden ayrıldığım tarihte ihbarda bulunan İclal Nergiz görevliydi. Bu tarihlerde bir suç varsa suçlusu İclal Nergiz’dir. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda işlemler yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değildir.”

Skandalı ortaya çıkarana zorla getirme!
İki hastane çalışanının savunmaların ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D.’nin yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. İki sanığın duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırılırken, mahkeme hastanede hamile çocuklar olduğuna dair tutanak tutan ve hastane yönetimi konu hakkında işlem yapmayınca savcılığa ihbarda bulunan tanık İclal Nergiz’in mahkemeye zorla getirilmesine karar verdi.

***

NE OLMUŞTU?

Hastanede görevli Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergiz ve psikolog I.Ö., 12 Haziran 2017’de beş ayda, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 110 çocuğun hamileliklerin rıza aranmaksızın “çocuğun cinsel istismarı” kapsamında olduğunu belirterek, kız çocuklarının gebelikleriyle ilgili yasal bildirim sorumluluğunun yerine getirilmediğine dair tutanak tutmuş hastane yönetimi konuya ilişkin bir işlem yapmayınca, İclal Nergiz savcılığa ihbarda bulunmuştu.