12 yaşındaki Samet’in okulda şüpheli ölümü
Samet Gül

Haber Merkezi

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı'daki bir ortaokulda öğrenim gören 12 yaşındaki Samet Gül, şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Olay 19 Eylül Pazartesi günü meydana geldi. Okul bahçesinde fenalaşan Samet, yapılan ilk müdahalenin ardından Samet Gül’ü ambulansla hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan küçük çocuk, hayatını kaybetti. Samet Gül’ün ailesi, okulda bir grup tarafından çocuklarının darbedildiğini ileri sürdü. İddiaya göre Samet, darp sonrasında fenalaşarak öldü.

İhmal olup olmadığının araştırılması için şikâyette bulunduklarını kaydeden dayı Cüneyt Gül, “Olay haberini aldığımızda biz de okula koştuk. Doktorların anlattığına göre nabzı durmuştu. Olayın takipçisi olacağız, öğretmenlerinden, idarecilerden, oradaki görevlilerinden, güvenlikçilerden herhangi birinin ihmali var mı, bir kasıt var mı? Neden olmuş, çünkü şu an okul bu konuda bize bir bilgi vermedi, nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ancak Samet’in arkadaşlarının verdiği bilgiye göre, bir grup öğrencinin dövdüğünü, tartakladığını, boğazını sıktığını ve kafasını çarptığını söylediler. Bunun da araştırılması lazım" diye konuştu.

Teşhis sırasında darp izi olup olmadığı sorulması üzerine dayı Gül, “Bir darp izi söylemediler ancak boğazını sıkıp kafasını çarptığını söylediler. Doktorlar bize bu konuda bilgi vermedi. Adli tıpa gitti, orada sonuçlar incelenecek, örtbas edilmesini istemiyoruz, her şekilde açığa çıkmasını istiyoruz” diye anlattı.

Vefat eden Samet Gül için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Çocuk öğle tatili sırasında aniden fenalaşarak yere düştü. Gerekli tüm tıbbı destek sağlandı. Kamera görüntüleri incelendiğinde herhangi bir kavga ve itiş kalkış görünmedi” ifadelerini kullandı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.