'Yaptığım vandallık değildi. Benim yaptığım bir sanat performansıydı ve bundan pişman değilim'

120 bin dolarlık 'duvara bantlanmış muz' eserini yemişti: Pişman değilim

Son günlerde sosyal medyada gündem olan sanatçı Maurizio Cattelan tarafından yapılan ve 120 bin dolara satılan "duvara bantlanmış muz" eserini yiyen sanatçı David Datuna, pişman olmadığını söyledi.

"Cesur" performanslarıyla tanınan Datuna, ABD'nin Florida eyaletinde gerçekleştirilen 'Art Basel'de sergilenen eserdeki muzu banttan çıkararak yüzlerce kişinin şaşkın bakışları arasında yemişti.

CNN International'ın aktardığına göre pazartesi günü bir basın açıklamasında bulunan Datuna, "Yaptığım vandallık değildi. Benim yaptığım bir sanat performansıydı ve bundan pişman değilim" dedi.

Datuna, başka bir sanatçının eserine zarar vermediğini ifade ederek, "Bir sanat eserini yemedim ki. Galerinin de dediği gibi, bu bir muz değil, bir konsept. Ben sadece sanatçının konseptini yedim. Bu yüzden bunun havalı ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Sanat böyle bir şeydir" diye konuştu.

Bahsi geçen "Komedyen" isimli eser İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan tarafından yapılmıştı. Sanatçı, daha önce 18 karat altından yaptığı 6 milyon dolarlık tuvalet eserinin Bienheim Sarayı'ndan çalınmasıyla gündeme gelmişti.

Muzu yiyen Datuna ise Moskova'daki Kızıl Meydan'da yaptığı Putin karşıtı gösteri ve Donald Trump seçilmeden önce Beyaz Saray'a 'SOS' yazılı bir bayrak çekmesiyle tanınıyor.