İspanya'da tutuklu bulunan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş, 13 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi. İspanya'da ele geçirilen 70 kilo uyuşturucuya ilişkin bu ülkede tutuklu iken Türkiye'nin iade başvurusunu kabul eden...

İspanya'da tutuklu bulunan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş, 13 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi. İspanya'da ele geçirilen 70 kilo uyuşturucuya ilişkin bu ülkede tutuklu iken Türkiye'nin iade başvurusunu kabul eden İspanya, Nejat Daş'ı önceki gün gönderdi.

Daş, Madrid'ten THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'a getirildi. Türkiye'de "Lucky-S" ve "Kısmetim 1" uyuşturucu davalarında yargılanan Daş, toplam 25 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

'YOL TUTUKLAMASI'
Geniş çaplı önlemler altında, önce Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne getirilen Daş, sağlık kontrolü için Bakırköy Devlet Hastanesi'ne oradan da Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Adliyede nöbetçi savcılığa çıkartılan Nejat Daş'ın işlemleri tamamlanarak Metris Cazeevi'ne gönderildi. Daş hakkında 'yol tutuklaması' denilen işlemin yapıldığı önümüzdeki günler-deyse Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılarak infaz işleminin tamamlanacağı öğrenildi.

İki ayrı davadan aldığı ceza nedeniyle toplam 16 yıl 8 ay hapis yatacağı belirtilen Daş, firar etmeseydi 10 yıl 8 ay hapis yatacaktı. 1 No'lu DGM'deki Lucky-S ile ilgili yargılaması süren Daş, 8 Kasım 1994'te görülecek duruşma için Sinop'tan İstanbul'a getirilmişti. Duruşma sonrası yanındaki jandarmaları ikna ederek, kardeşi Vahdet Daş'ın Beyazıt'taki işyerini ziyarete gitmişti. Kendisine nezaret eden jandarmanın elinden Beyazıt'a kaçan Daş, Samsun'dan 'Mehmet Kartal' adına düzenlenmiş sahte bir pasaportla Ro-Ro gemisine binerek Ukrayna'nın Novorossisk Limanı'na, oradan da Moskova üzerinden uçakla Romanya'nın Bükreş kentine geçmişti. Birgün