15 yaşında Süper Lig heyecanı
Fotoğraf: BirGün

Kadir İNCESU

Kadın Futbol Süper Ligi’nde heyecan başladı. 15 yaşındaki Afra Yılmaz bu hafta lige damgasını vurdu. Ataşehir Belediye Spor-Kireçburnu Spor karşılaşmasında tribünleri dolduranlar Süper Lig’de ilk on birde sahaya çıkan en genç oyuncuyu seyretme olanağı buldu. Ataşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Taner Öner, yedek kulübesinde onca tecrübeli isim olmasına karşın hem de ligin ilk maçında 1 Haziran 2007 doğumlu Afra Yılmaz’ı sahaya sürerken tereddüt etmedi. 2017’den itibaren kulübün altyapısında olan Afra da hocasını mahçup etmedi.

Taner Öner’in genç oyunculara olan güveninin yakından tanığı olanlardanım. Yıllar önce de, milli takımın şimdi vazgeçilmez isimlerinden Ferda İpek Çevik’e bir lig maçında şans verdi. Takımın en genç ismi Ferda da bu şansı iyi değerlendirdi, takımının değişmez oyuncusu oldu. Ferda halen Karagümrük formasını terletiyor.

Afra Yılmaz’ı ilk kez Ataşehir Belediye Spor’un 19 Şubat 2017’de Yenisahra Stadı’nda oynadığı Adana İdmanyurdu maçı öncesi gördüm. Maça hazırlanan ablalarının arasında koşuyor, ısınıyor; kısacık boyuna karşın top sektirişi, sol ayağıyla topa olan hâkimiyeti dikkat çekiyordu. En büyük hayali de ilk 11’de sahaya çıkmaktı. Afra Yılmaz bu hayalini 16 Ekim 2022’de Kireçburnu Spor maçında gerçekleştirdi.

Maç sonrası Ataşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Taner Öner, Afra ile birlikte duygularını paylaştı.

Öner, “Afra altyapımızdan yetişme gözbebeğimiz. Lig maçlarımızda ona daha çok şans vereceğim. Afra gibi alt yapıdan yetişen yetenekli, çalışkan 3 oyuncumuz daha var. Heyecanını yensin, özgüveni artırsın diye sahaya çıkardım. İyi mücadele etti. Eksikleri var fakat çok çalışarak eksiklerini tamamlayacak. Afra, gelecekteki yıldızlarımızdan biri” dedi.

Afra ise “Büyük mutluluktu. İlk kez 8 yıl önce girmiştim kulübümden içeri. O günden beri heyecanım, coşkum hiç azalmadı. Başarmanın ilk koşulunun çalışmak olduğunu biliyorum. Taner hocama ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.

İlginç bir not: 19 Şubat 2017’de ilk kez gördüğümde üstünde 33 numaralı bir eşofman takımı olan Afra, kariyerinin ilk lig maçında da 33 numaralı formayla mücadele etti.