150 sokak kedisi sahipsiz değil

Antalya'da 60 yaşındaki Muazzez Turan adlı yurttaş parkta yaşayan yaklaşık 150 kediyi haftanın 6 günü besliyor. Turan, kedilerle zaman geçirmenin kendisini mutlu hissettirdiğini söyleyerek hayvan severlerden mama desteği istiyor.

Zamanının büyük bir bölümünü sokakta yaşayan kedilerin bakımına ayıran Turan, 150 kadar sokak kedisinin de bakımını üstlendi. Her sabah tekerlekli pazar sepetine yaş ve kuru mama doldurarak parka gelen Turan, kedileri eliyle besliyor. Turan'ın geldiğini gören kediler, bir anda çevresini sarıyor.
Yaz- kış demeden her gün parka geldiğini anlatan Turan, "Kediler benim ailem. Onlarla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Her gün sularını dolduruyorum. Onlar beni, ben onları çok seviyorum" dedi.

Temizlik işleri yaparak yaşamını sürdürdüğünü belirten Turan, "Kasapları, lokantaları dolaşarak atık yemekleri alıp hayvanlara veriyorum. Zaman zaman mahalle sakinleri de beni gördüklerinde mama getiriyor. Bu sayede hayvanlar aç kalmıyor" ifadelerinde bulundu. Turan hayvan severlerden de mama desteği isteyerek konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Kimi zaman mama sıkıntısı yaşıyorum. Kedilerin bakımına destek olmak isteyenler olabilir. Gelip burada kedileri beslesinler, onlara mama bıraksınlar. Karınları acıkıyor, susuyorlar. Sahip çıkmamız gerekli. Beni burada herkes kedilerin annesi olarak bilir" diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.