Adana’da bir işçi, Umman’da kendisini çalıştırıp koronavirüsü bahane ederek 1500 dolarlık alacağını ödemeyen inşaat şirketini yolu ateşe vererek protesto etti

1500 doları şirkette kalan işçi yolda ateş yakarak trafiği durdurdu

Adana’da yaşayan Necmettin Taylan adlı işçi, Umman’da çalıştığı inşaat şirketinden 1500 dolarlık alacağını 6 aydır alamadığı için pet şişe içindeki benzini yola döküp yolu ateşe verdi. Kendi üzerine de benzin döken Taylan, yarım saatte ikna edilebildi.

Olay, Seyhan ilçesi Hacı Sabancı Bulvarı üzerinde saat 15.20 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, 2 çocuk babası Necmettin Taylan, yaklaşık 2 yıl Umman’da bir inşaat şirketinde çalıştı.

DHA’da yer alan habere Adana’ya dönen Taylan, şirketten alacağı olan 1500 doları aradan geçen 6 aya rağmen alamadı. Parasını almak için inşaat şirketinin ofisine giden Taylan, “Koronavirüs salgınından dolayı bir işlem yapamıyoruz” cevabını aldı. Aldığı yanıta öfkelenen Taylan, pet şişe içindeki benzini, çıktığı caddede üzerine ve yola döktü.

“Kendisini yakacağını” da söyleyen Taylan, yolu ateşe verdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yarım saatlik uğraşı sonucu Taylan, kendisini ateşe vermekten vazgeçti.

Trafiğe kapanan yol ise daha sonra açıldı.