İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin AKP-MHP ittifakının itiraz ve engellemelerine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gecikmeli de olsa mazbatasını aldı. Maltepe’de haftalar süren yeniden sayımın tamamlanması ve sürecin resmen sona ermesinin ardından İmamoğlu, dün akşam üstü beraberindeki kalabalık bir ekiple birlikte Çağlayan Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na geldi. Yurttaşların ve partililerin yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle […]

16 gün sonra Mazbata

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin AKP-MHP ittifakının itiraz ve engellemelerine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gecikmeli de olsa mazbatasını aldı.

Maltepe’de haftalar süren yeniden sayımın tamamlanması ve sürecin resmen sona ermesinin ardından İmamoğlu, dün akşam üstü beraberindeki kalabalık bir ekiple birlikte Çağlayan Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na geldi. Yurttaşların ve partililerin yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle adliyeye girebilen İmamoğlu, burada tezahürat ve alkışlarla karşılandı. Mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’deki belediye binasına gelen İmamoğlu, devir teslim töreni öncesi yaptığı açıklamada, “Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı, üstünlüğü olmaksızın tüm hemşerilerim adına mazbatayı devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

HERKESE HİZMET EDECEĞİM

İmamoğlu, başkanlık makamına geçerek görevi Mevlüt Uysal’dan devralmasının ardından İBB önünde toplanan binlerce yurttaşa şöyle seslendi:

“Küskünlüklerinizi, kırgınlıklarınızı bir kenara koyun. Artık iyi düşünceyle bu şehrin insanlarını kucaklayan anlayışa hep birlikte sahip olalım. Kimsenin üşümesine, aç kalmasına fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düşmüşseniz, lütfen gidin onun elini sıkın. Esas olan bu şehre, ülkeye hizmet. Biz bunun dışında kendine, partilere, ona buna hizmeti reddediyoruz. Ben herkese hizmet edeceğim.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

17 günlük süreçte başta çuvalların başında bekleyenler olmak üzere yanında olan herkese teşekkür eden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok işimiz var. Bu şehri akılla, bilimle, sanatla, üretimle buluşturacağız. Sizleri boş işlerle meşgul etmeyeceğiz. Çok çalışmamız lazım. Size katılımcılık vaat ediyorum. Size şeffaflık, dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum. İhanet etmeden bu şehri koruyarak, şehrin doğasına, tarihine, her şeyine sahip çıkacağız. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak artık yok. Bu şehrin ezileni olmayacak.”

BU BAŞARI MİLYONLARIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasına ilişkin, “Bu başarı, bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı, birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır” değerlendirmesi yaptı.

AKP-MHP YİNE İTİRAZ ETTİ

Öte yandan AKP ve MHP, sayımın sonra ermesinin ardından Maltepe’de ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK’ye iptal başvurusunda bulundu. YSK, AKP’nin itirazını reddetti.

Birleştirme tutanaklarına göre, Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765 oy aldı. AKP adayı Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 36 oyda kaldı. İmamoğlu, Yıldırım’a 13 bin 729 oy fark atarak İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı oldu.