Depremde spor dünyasının kaybı artıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu, Adıyaman’da çöken otelde bulunan Kıbrıs kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Cimnastik antrenörü Özbaytemur da kurtarılamadı.

16 kişi otelde öldü
Kuzey Kıbrıs Başbakanlığı Adıyaman'daki İsias otelinin enkazında, 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. (Foto: AA)

Spor Servisi

Maraş’ta meyrana gelen eiki büyük deprem spor dünyasını derinden etkiledi. Son olarak, Adıyaman’da çöken otelin enkazında bulunan 16 Kıbrıslı voleybolcu hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, ‘‘Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde Adıyaman’daki otel enkazında bulunan Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden tüm sporcularımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz’’ ifadeleri kullanıldı.

Kentte düzenlenen ortaokullar arası spor müsabakaları için Kuzey Kıbras’tan gelen kız ile erkek takımı kafilesinde, 24 sporcu, 5 öğretmen ve 6 veli olmak üzere toplam 35 kişinin yer aldığı duyurulmuştu.

CİMNASTİKTE ACI HABER

Ayrıca Türkiye Cimnastik Federasyonu, antrenörlerinden Fatma Özbaytemur’un Adıyaman’da enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamada, "Artistik cimnastik antrenörlerimizden Fatma Özbaytemur’un, Adıyaman’da meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Antrenörümüze Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz" denildi.

Acı haberler gelmeye devam ederken deprem için yardımlar da gelmeye devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), depremlerde etkilenen yurttaşlara yardım etmek için kriz masası oluşturdu.

KRİZ MASASI

TFF’den yapılan açıklamada, "Ülkemiz ne yazık ki çok büyük bir felaket yaşadı. Tüm Türkiye, bu felaketten etkilenen milyonlarca vatandaşıyla birlikte tarifi mümkün olmayan acıların içinde kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, ülkemizin yaşadığı bu büyük felaketin yaralarını ‘tek yürek’ olarak birlikte sarma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, 20 milyon lira bağış yaparak başlattığımız nakdi yardım kampanyasının yanı sıra deprem bölgesinde olan vatandaşlarımıza en hızlı ve etkili bir şekilde yardım edebilmek için TFF olarak bir kriz masası oluşturulmuştu denildi.

TFF Amatör İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in başkanlığında oluşturulan kriz masasında, Süper Lig kulüplerinden sorumlu İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, TFF 1. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, 2. ve 3. Lig kulüplerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Volkan Can, TFF idari birimlerinden ilgili yetkililer ile Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Malatya Bölge Müdürü Işılay Çalışkan, Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Kayseri Bölge Müdürü Mutlu Önal, Amatör İşler Tescil ve Yerel Ligler Müdür Yardımcısı Hatip Çopur’un yoğun bir şekilde çalıştığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

‘‘İlk günden bu yana TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bütün bölge müdürlerimiz de oluşturulan kriz masasında sağlıklı bir iletişim kurulmasında köprü vazifesi görmektedirler. Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masasında; deprem bölgesinde bulunan ve bu felaketten etkilenen futbolcu, teknik direktör, yönetici, hakem, temsilci, sağlık personeli, malzemeci ve tercümanların belirlenmesi, konumlarının ve sağlık durumlarının araştırılması, bulundukları tesis ve konutların hasar tespiti konularında detaylı çalışmalar yapılmaktadır. Kriz masası tarafından belirlenen gereksinimler ise hızlı bir şekilde çözülmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki, yaralarımızı her birlikte ‘tek yürek’ olarak saracağız’’

ÖRNEK DAYANIŞMA

Öte yandan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, deprem bölgesine yardım için birleşti. Üç büyükler, bu zorlu günlerde ihtiyaç duyulan dayanışmanın göstergesi olarak deprem bölgesine logolarının birlikte yer aldığı 3 yardım tırını gönderdi. Konuyla ilgili olarak üç kulüpten yapılan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve tüm ülkemizi etkileyen deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz. Ülkemizi yasa boğan bu felaketin ilk gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. İhtiyaç duyulduğu her an üzerimize düşeni yapmaya, onların yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu zor günlerde, hepimizin birlik, beraberlik içinde yaralarımızı sarmaya ve birbirimizle kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bugün, bu birlikteliğin göstergesi olması adına kulüplerimizin logolarının birlikte yer aldığı 3 yardım tırını yardım merkezlerimizden afet bölgesine doğru yola çıkardık. Kulüplerimizin birlik ve beraberlik içinde, vatandaşlarımızın yanında ve ülkemizin emrinde olduğunu gösteren bu yolculuğun, afet bölgesindeki vatandaşlarımıza şifa getirmesini, Türk futbolu için birlik ve beraberlik miladı olmasını diliyoruz."

***

YENİ MALATYA LİGDEN ÇEKİLDİ: KÖTÜ DURUMDAYIZ

TFF Başkarı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'un deprem nedeniyle ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini açıkladı. Mehmet Büyükekşi ayrıca; Spor Toto 1. Lig'deki maçların 3-4 Mart'ta devam etmesini planladıklarını söyledi. Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Durumumuz içler acısı, şehrimiz bir hayalet şehre dönüştü. Buradan cenazelerimizi daha yeni taşıyoruz. Yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Çadır ve konteyner ihtiyacımız var. 5 gündür kulübe gitmemiştim, şimdi kulüpten dönüyorum. Kulüpteki yetkili arkadaşları topladım. Altyapı ve üstyapı darmadağın. Kararımız, ligden çekilmek oldu" dedi.

***

KUNTZ DEPREMZEDELER İÇİN KASİYERLİK YAPACAK

Türkiye Ulusal Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un, depremzedeler yararına bugün ülkesi Almanya’nın en büyük süper market zincirinin bir şubesinde kasiyerlik yapacağı açıklandı.

Kırmızı-beyazlılar, Stefan Kuntz’un, bugün, yaşadığı kasabada bulunan süpermarket zincirinin şubesine giderek TSİ 12.00-13.00 arasında depremzedeler yararına kasiyerlik yapacağı duyuruldu.

Alman teknik adamın bulunduğu süre içerisinde marketin tüm kasalarının açık tutulacağı, bu saat aralığında elde edilecek tüm gelirin, depremzedelerin yaralarını sarmak üzere AFAD’a bağışlanacağı da bildirildi.