16. Uluslararası Bodrum  Bale Festivali başlıyor

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin başlamasına sayılı günler kaldı. 1-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında,

Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek festivalin açılışı dünyaca ünlü “Zorba” balesi ile yapılıyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından on altı yıldır düzenlenen “Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Flamenko Rüzgarı ile Bodrumlu sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. İspanya’dan gelen ve üç kardeşin Rosario, Ricardo, José CastroRomero’nun kurduğu “CastroRomero Flamenco” topluluğu, kendi müzikleri ve koreografileriyle “ESENCIA FLAMENCA” adlı performanslarını sahneye taşıyacaklar. Viyana Devlet Opera Balesi Birliği “BALENİN EN İYİLERİ” ile klasik balenin en güzel örneklerinden bir performans sahneleyecek.

Kapanışta Frida var
Festivalin kapanış gecesinin Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi alan “Frida” seyirci karşısına çıkacak. 15 Ağustos 2018, Çarşamba akşamı sahnelenecek bu eserin müzikleri Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo, Aksel Akın’a, koreografisi ise Özgür Adam İnanç’a ait.

***

Program

1 Ağustos Çarşamba
ZORBA
Ankara Devlet Opera ve
Balesi
Koreografi: Lorca Massine
Müzik: Mikis Theodorakis

3 Ağustos Cuma
ESENCIA FLAMENCA
CastroRomero Flamenco
(İspanya)
Koreografi: Rosario, Ricardo, José CastroRomero
Müzik: CastroRomero
Flamenco

8 Ağustos Çarşamba BALENİN EN İYİLERİ
Viyana Devlet Opera Balesi Birliği
Koreografi: Marius Petipa Sahneye Koyan ve Düzenleyen Mihail Sosnovschi

11 Ağustos Cumartesi DON KİŞOT
İstanbul Devlet Opera ve Balesi
Koreografi: Marius Petipa
Ayşem Sunal Savaşkurt Müzik: Ludwig Minkus

15 Ağustos Çarşamba FRİDA
Ankara Devlet Opera ve
Balesi
Koreografi: Özgür Adam İNANÇ
Müzik: Arturo Marquez, José Pablo Mancayo, Can Aksel Akın