16 yaşında öldürülen Sıla için adalet talebi
Katil Hüseyin Can Gökçek

Haber Merkezi

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek'in cinsel istismardan yargılandığı dava bugün, Dünya Kız Çocukları Günü'nde gerçekleşecek duruşma ile devam edecek. Sıla Şentürk davasını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, “Sıla henüz 16 yaşındaydı. Katil aynı zamanda da cinsel istismar failiydi” diyerek davaya katılım çağrısında bulundu.

21 yaşındaki Gökçek, 16 Şubat’ta Ankara’dan Giresun’a gelerek Sıla’yı yaşadığı evde katletti. Cinayetin ardından Ordu-Giresun Havalimanı yakınlarında yakalanan Gökçek hakkında ‘tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep ediliyor. Katil, mağdura yönelik ‘cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlamasıyla bir davadan daha yargılanıyor.

İzmir’de ise o dönem yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye ‘müstehcen görüntüler izlettiği’ ve îstismarda bulunduğu gerekçesi ile yeniden yargılanıp, 79,5 yıl hapis cezası alan 72 yaşındaki tutuklu sanık Adil Şahintürk hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda’ sanığın dosyaya ve eyleme yansıyan olumsuz sosyal ilişkileri, fiilden sonra ve yargılama sürecinde pişmanlık göstermeyen davranışları dikkate alınarak, indirim uygulanmadığı’ belirtildi.

Öte yandan 20. Feminist Gece Yürüyüşü’ne gitmek isterken İstanbul Kadıköy’de gözaltına alınan kadınların davası Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Dava öncesi açıklama yapan kadınlar, ‘‘Bu ülkede her gün kadınların şiddete maruz bırakılmasına göz yumanlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilenler suçludur’’ dedi. Duruşma, 3 Nisan'a ertelendi.