168 günlük  açlık grevini bitiren Osmanağaoğlu tedavi edilmiyor

ZEYNEP KURAY

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla 168 gündür sürdürdüğü açlık grevini sonlandıran TAYAD’lı Aileler üyesi Feridun Osmanağaoğlu’nun bugün götürüldüğü Çapa Tıp Fakültesi’nin acil bölümünde muayene edilmeden geri gönderildiği ortaya çıktı. Tedavi edilemediği için açlık grevini bırakamayan 68 yaşındaki Osmanağaoğlu’nun tansiyon sorunu yaşadığı öğrenildi.

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ MUAYENE ETMEDEN GÖNDERDİ

KHK'lere karşı 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işe geri iade taleplerinin kabul edilmesi için 168 gündür sürdürdüğü açlık grevini sonlandıran TAYAD’lı Aileler üyesi Feridun Osmanağaoğlu tedavi edilmiyor. Eğitimciler, OHAL komisyonunun işlerine iade taleplerini reddetmesi üzerine açlık grevini sonlandırdıklarını duyurması üzerine açlık grevini bırakan Osmanağaoğlu'nun, akşam saatlerinde tedavi olmak üzere götürüldüğü Çapa Tip Fakültesi’nin acil kapısından muayene edilmeden geri gönderildiği ortaya çıktı. Birgün’e konuşan ve Osmanağaoğlu’na hastaneye kadar eşlik eden Zeynel Danacı, Osmanağaoğlu’nu muayene etme gereği bile duymadan, “ Acil bir durumu yok. Pazartesi günü polikliniğine gözüksün” dediklerini aktardı.

Tedavi edilmediği için açlık grevi bırakamayan Osmanağaoğlu’nun tansiyon sorunu yaşadığına dikkat çeken Danacı, yaşananları TTB’ye ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına aktardıklarını belirterek, Çapa Tıp Fakültesi’nin açıkça Hipokrat yeminini çiğnediğini vurguladı.