17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler Gölcük'te anılacak

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GESOTİM tarafından, 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 20. yılına özel anma programı düzenlenecek. Anma programı Kavaklı Marina’da, 16 Ağustos akşamı saat 21.00’de başlayacak.

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GESOTİM tarafından, Asrın Felaketi olarak nitelendirilen, 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 20. yılında, hem deprem gerçeğini insanlara aktarmak, hem de hayatını kaybeden binlerce insanı anmak için 16 Ağustos akşamı bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 20.yıla özel düzenlenecek program Kavaklı Marina’da yapılacak, Saat 21.00’de başlayacak ve gece saat 03.02’ye kadar sürecek.

Büyükelçiler de geliyor

Saat 21.00’de açılış ve protokol konuşmalarıyla başlayacak program GESOTİM’in yemin töreni ile devam edecek. Bu yıl ki programa deprem döneminde Türkiye'ye yardımda bulunmuş ülkelerin büyükelçileri ve konsolosları katılacak. Yapılacak şilt takdimiyle hem 20. yıla özel teşekkür edilmiş olacak, hem de deprem ile ilgili yapılacak konuşmalarla bir farkındalık oluşturulacak.

Deprem ile ilgili gerçekleştirilecek serginin açılış yapılacak ve stantlar gezilecek. Bunun yanında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOÜ Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Şerif Barış, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Bekir Güre’nin katılacağı “Deprem” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Gece 03.02’de deprem anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ile 20.yıl programı son bulacak.