Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının etkisi Türkiye'de de artıyor. Son 24 saatte vaka sayısı 98'e yükseldi, 1 kişi hayatını kaybetti

18 Mart- Türkiye’den başlık başlık tüm koronavirüs gelişmeleri | İlk ölüm gerçekleşti

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını Türkiye'yi de hızla etkisi altına alıyor. Son 24 saatte vaka sayısı 47'den 98'e çıkarken koronavirüs kaynaklı ilk ölüm de gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 23.45'te bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde basın açıklaması yaptı. Koronavirüs teşhisi konan ilk hastanın hayatını kaybettiğini açıklayan Koca, hastanın 89 yaşında olduğunu ve virüsü Çin temaslı bir çalışanından kaptığını açıkladı.

Bakan dün gece açıklanan yeni vakaları da bildirdi. 51 yeni vakanın olduğunu açıklayan Koca, toplam vaka sayısının 98'e yükseldiğini açıkladı.

Güncelleme-17:40
AVRUPA'YA AÇILAN SINIR KAPILARI KAPATILIYOR

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle, Edirne ve Kırklareli’nden Yunanistan ile Bulgaristan’a açılan kara ve demir hudut kapılarının, bugün saat 00.00’dan itibaren giriş-çıkışlara kapatılacağı bildirildi.

Güncelleme-10:35
SURİYE’YE AÇILAN SINIR KAPILARI KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA KAPATILDI

Ticaret Bakanlığı genelgesi kapsamında Suriye’ye açılan en önemli kapılardan olan Öncüpınar ile Elbeyli ilçesindeki Çobanbey Sınır Kapısı koronavirüs tedbirleri kapsamında tır geçişleri dışında kalan tüm geçişlere bugün saat 08.00 itibariyle kapatıldı.

Sabah saatlerinden itibaren uygulamaya konulan karar ile Suriye’ye ithalat, ihracat yapan iş adamları, bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, ticari amaçlı olarak günü birlik giriş çıkış yapanlar, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine haber amaçlı giriş çıkış yapan gazeteciler olmak üzere tır geçişleri dışında tüm giriş çıkışlar Suriye’ye kapatıldı.​

18-mart-turkiye-den-baslik-baslik-tum-koronavirus-gelismeleri-ilk-olum-gerceklesti-702475-1.

9 AVRUPA ÜLKESİNDEN TAHLİYELER TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 9 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 yurttaşın tahliye işlemlerinin saat 06.00 itibarıyla tamamlandığını bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden dönmek isteyen yurttaşlara ilişkin 15 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda çeşitli kararlar aldıklarını anımsatan Oktay, "Aldığımız kararlar çerçevesinde dokuz ülkeden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır" bilgisini paylaştı.

Oktay, bu yurttaşların 14 gün boyunca misafir edilecekleri KYK yurtlarına yerleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yurtlarda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır. Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yaklaşık iki gün gibi kısa bir sürede tüm operasyonun başarıyla tamamlanmasında emekleri geçen tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlarımıza, İstanbul ve Kocaeli valiliklerimize teşekkür ediyorum."

KARANTİNA'DA TORPİL!

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da bulunan yurttaşlar Türkiye'ye geldi.

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen yurttaşlar İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi.

Yolcu'nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

AVRUPA'DAN GELENLERİN TAHLİYESİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. 9 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliyesi saat 06.00 itibarıyla tamamlandı" dedi.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<