İstanbul’da Suriyeli 19 yaşındaki göçmen uykusunda katledilirken Diyarbakır’da ise bir göçmen saldırıya uğradı. İstanbul’da gece yarısı Nail Elnaif’i öldüren saldırganlar evde bulunan diğer göçmenleri de darp etti.

19 yaşındaki Nail’i katlettiler

HABER MERKEZİ

Göçmenlere yönelik şiddet ve saldırılara her gün yenisi eklenmeye devam ediyor. İzmir’de 3 göçmen işçinin yakılarak öldürülmesinin ardından bu kez de İstanbul’da bir Suriyeli katledildi.

İstanbul Bayrampaşa’da yaşayan Suriyeli mültecilerin evi, önceki gece maskeli bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren saldırganlar, 19 yaşındaki Nail Elnaif’i katletti. Saldırganların apartman girişindeki kameraları da kırdığı belirtildi. Elnaif’in katledildiği yatağında ise kan izleri bulundu. Grubun Elinaif'in üzerindeki para ve telefonu da almadığı aktarıldı. 5 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi. Elinaif'in cenazesi Suriye’ye gönderilecek.


POLİS TELSİZİ VARMIŞ!

Evrensel gazetesine konuşan olayın tanığı şunları söyledi: “5 Suriyeli genç, bekar evinde kalıyor. Yüzleri maskeli kişiler önce dışarıdaki kamerayı kırıyorlar. Sonra binaya girmişler. Kapıyı çalmışlar, polis olduklarını söylemişler. Gençler kapıyı açmışlar. Önce dövmüşler. Ellerinde sopa, bıçak varmış. Hatta birinin elinde de polis telsizi varmış. Öldürülen genç Türkiye’ye daha yeni gelmiş. Olay yaşandığı anda uyuyan Nail, göğsünden bıçaklanmış. O panikle kaçmışlar. Ambulasta Nail ölmüş. Komşulara sorduk, ‘Nasıl biriydi’ diye ‘İyi bir çocuktu’ dediler. Ölenin kuzeni de ‘Biz bunları tanımıyoruz, tanımadığımız kişilerdi. Dövdüler bizi, sonra kuzenim uyurken bıçak sapladılar’ dedi.” Elnaif'in ev arkadaşları Suriye'ye dönme kararı aldıklarını belirtti. Katliamın aydınlatılmasının isteyen İHD ise “Bu yılın ilk 10 gününde yaşanan çok sayıda ırkçı saldırı, ırkçılığın vardığı tehlikeli noktayı gözler önüne sermiş olup ırkçı saldırıların önlemesi konusunda devlet yetkililerini acil önlemler alınması konusunda uyarıyoruz” açıklaması yaptı.

DİYARBAKIR’DA SALDIRI

Öte yandan bir saldırı da Diyarbakır’da yaşandı. Parkta yürürken kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Suriyeli 18 yaşındaki Heysan H., yaralandı. Olay, dün öğle saatlerinde Bağlar’daki Koşuyolu Parkı’nda meydana geldi. Suriyeli Heysan H., parkta yürürken yanına gelen kişi tarafından bıçaklandı. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Heysan H., ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Heysan H. tedaviye alındı. Polis, kaçan şüphelinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

***

Boyutu giderek katlanıyor

Ankara Altındağ’da ağustos ayında Suriyelilere yönelik ırkçı saldırı gerçekleştirilmişti. Çok sayıda ev, işyeri ve dükkana saldırı düzenlenmişti. İstanbul Esenyurt’ta da esnaflık yapan mültecilerin dükkanlarına yönelik saldırının ardından Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Afgan mülteciye saldırılmıştı. İzmir Güzelbahçe’deki bir taş atölyesinde çalışan 3 Suriyeli işçi, 26 Kasım’da kaldıkları odada uyurken yakılarak katledilmişti.