19 yıl önce evinde öldürülen Hande Çinkitaş’ın katil zanlılarının babası Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş olduğu belirlendi.

19 yıl önce öldürülen Hande Çinkitaş’ın katil zanlıları babası ve annesi çıktı

19 yıl önce Kadıköy’de öldürülen Hande Çinkitaş’ın katil zanlıları babası ve üvey annesi çıktı. Cinayette kullanılan bıçakta babaya ait DNA örneği bulundu. Zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA'da yer alan habere göre, 4 Ocak 2001 tarihinde Kadıköy İçerenköy’de meydana gelen olayda, 12 yaşındaki 6’ncı sınıf öğrencisi Hande Çinkitaş evinde öldürüldü. Polisin olay yerinde yaptığı incelemeler sonucu Çinkitaş’ın vücudunun 13 ayrı yerinden bıçaklandığı da tespit edilmişti. Polisin katil zanlısı ya da zanlılarını yakalamaya yönelik çalışmaları ve olay yerindeki deliller üzerindeki incelemeler sonuçsuz kalmış, şüphelilerin izine rastlanamamıştı.

YENİ DELİLLERE ULAŞILDI

19 yıl önce yaşanan olayla ilgili çalışmalarını devam ettiren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yeni bir delile ulaştı. Yurt dışından getirilen özel bir kitle ile olay yerinde bulunan eşyalar tekrar incelendi.

Cinayette kullanılan bıçak üzerinde yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneğine rastlandı. Bunun üzerine baba Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

19-yil-once-oldurulen-hande-cinkitas-in-katil-zanlilari-babasi-ve-annesi-cikti-801447-1.
Nezih Çinkitaş​

ZANLILAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Emniyette ifadeleri alınan zanlıların cinayeti kabul etmedikleri, her ikisinin bir birini suçladığı öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba Nezih Çinkitaş’ın “Neden öldürdünüz?” sorusu üzerine “Hayır kesinlikle öldürmedim tabii. DNA örneğim çıkabilir” dediği görüldü.

Şehnaz Çinkitaş ise kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

19-yil-once-oldurulen-hande-cinkitas-in-katil-zanlilari-babasi-ve-annesi-cikti-801448-1.
Şehnaz Çinkitaş