İlk dönemi sona eren yaz Kuran kurslarına 2,5 milyon çocuğun katıldığı belirtildi. İkinci dönemde ise hedef 3 milyon çocuk

2,5 milyon öğrenci Kuran kurslarında

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

AKP’nin eğitimi dinselleştirme politikası kapsamında sürdürdüğü “aralıksız din eğitimi” büyük çoğunluğu bu yıl açılan 77 bin kursla devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen ve okulların kapanmasından üç gün sonra başlayan, üç ay boyunca da devam edecek olan yaz Kuran kurslarının ilk dönemi sona erdi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, “En çok önem verdiğimiz çalışma” dediği yaz Kuran kurslarına bu yıl 2,5 milyon çocuğun katıldığı açıklandı.

Kurslar ‘ahlaklı birey’ olma şansı tanıyormuş
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Kuran kurslarının çocuklara “ahlaklı birey” olma şansı tanıdığını savunarak, “Kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız çocuklarını bize emanet edecek. Onları da Kuran kurslarımızda ağırlayacağız” ifadelerini kullandı. Evrensel Hafızlar Derneği’nin kampına yaptığı ziyarette konuşan Albayrak, yatılı Kuran kursları sayısını ise 360 olarak açıkladı.
Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları’nda yer alan açıklamada, “öğrencilerin motivasyonuna en uygun tarih” olarak açıklanan ve okulların açılmasının hemen ardına denk gelen Kuran kursları, tatilde öğrencilere “nitelikli zaman” geçirme iddiası taşıyor. İlk dönemi 2,5 milyon öğrencinin katılımıyla sona eren Kuran kursları aynı zamanda, yaşları 4 ile 6 arasında değişen yüzlerce çocuğa da eğitim veriyor.

15 yılda 6 kat arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hedefimiz dindar bir nesil” sözleri ardından, müfredatta yoğunluğu artırılan din eğitiminin devamı niteliği taşıyan yaz Kuran kurslarında, ikinci dönemde yeni katılımlarla 3 milyon çocuğa Kuran eğitimi verilmesi bekleniyor. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde, Kuran kurslarına giden öğrenci sayısında 6 kat artış yaşandı.

128 bin hafız
Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Kuran kurslarından mezun olan hafız sayısını da açıkladı. Albayrak, Türkiye’de 128 bin 440 hafız olduğunu kaydetti. Albayrak’ın açıkladığı verilerde, 5 bin erkek ve kadın Kuran öğreticisinin de görev yaptığı bilgisi yer aldı.