Erdoğan bu kez de “Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olmalı. Bu yanlış düzeltilmeli” diyerek Demirtaş’ı hedef aldı

2. Demirtaş hamlesi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş hakkında ikinci skandal açıklamasını yaptı. Trabzon’daki mitinginde konuşan Erdoğan, Demirtaş’ın tutukluluğuna gelen eleştirileri hedef aldı. Muharrem İnce hakkında da konuşan Erdoğan, “Adaylığı açıklandı, beyefendi Edirne'deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi gidip ziyaret etti. Bunlar öyle ki, düşünün 7 Haziran seçiminden sonra Kürt kardeşlerimi sokağa çağırıyor, 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Suç şu anda aday olan kişinin daveti. 15 yaşında Yasin Börü'yü bunlar öldürdü” dedi. Erdoğan, sözlerinin devamında, “Neymiş, hükümlü değil tutukluymuş. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi lazım. Tutukluluğun nedeni çok önemli.”

Atama isteyen öğretmeni fırçaladı
Trabzon’un ardından Rize’de konuşan Erdoğan, miting sırasında atama isteyen bir öğretmeni fırçaladı. Ataması yapılan öğretmenin feryadını duymazdan gelerek tepki gösteren Erdoğan, Onu Kılıçdaroğlu’na söyle, o halletsin, o yapar size onları” ifadelerini kullandı.

‘HDP’nin baraj altında kalması demek...’
Öte yandan Erdoğan’ın, cumartesi akşamı AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’nda, “Bunu dışarıda konuşmam” diye yaptığı açıklama, sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da yayılan konuşmanın görüntülerinde Erdoğan’ın şunları dediği duyuldu: “Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. ”

İlk videonun dolaşıma girmesinden yaklaşık 1 saat sonra, başka bir video dolaşıma girdi. Erdoğan’ın videodaki konuşması şu şekilde: “Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemeli. Müşahitler noktasında sandık kurulu üyelerinin dışında sandık müşiatleriyle bizim oralara takviye yapmamız lazım. Olur ya, diğerlerinden gelmeyen olursa sandık kurulu başkanı kimse oradan müşahitlerden kim önce gelirse onu alacak. O kişi sandık kurulunun ikinci ya da üçüncü üyesi olabilir. Burada bu defa neyi kazanırız? Sandık kurulundaki hâkimiyeti biz elde etmiş oluruz. Bu işi hiç hafife almamamız gerekir. Eğer bunu sağlama alırsak, İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz. İş çantada keklik değil. Şu anda kamuoyu araştırmalarında falan öyle ‘iş bitmiş havasında’ değil söyleyeyim. Bu neyi gösteriyor? Son seçimlerde yaşadığımız olay; 7 Haziran, 1 Kasım... Bakın, bir 7 Haziran yaşamamalıyız.”

HDP’den ilgili videolara ilişkin, “Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor” açıklaması yapıldı.