2. Dünya Sağlık Fuarı, koronavirüs salgınının başladığı Vuhan’da kapılarını açtı. Sergi, salgının başından bu yana bu yıl Vuhan’da organize edilen en büyük sergi faaliyeti.

2. Dünya Sağlık Fuarı, koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan’da kapılarını açtı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı ve salgından ağır biçimde etkilenmiş olan Çin’in Vuhan kentinde, “Dünya Sağlık Fuarı” başladı. 11 Kasım tarihinde kapılarını açan 2. Dünya Sağlık Fuarı’na 34 ülke ve bölgeden 13 bin davetli geldi.

SALGININ BAŞINDAN BU YANA ORGANİZE EDİLEN EN BÜYÜK SERGİ

Çin Uluslararası Radyosu’nun aktardığına göre, aralarında General Electric, Philips ve Siemens gibi firmaların da bulunduğu 1.200 stand sahibi kuruluş, 140 bin metrekareyi kaplayan sergi alanını kullandılar. Bu sağlık fuarı, salgının başından bu yana bu yıl Vuhan’da organize edilen en büyük sergi faaliyeti.

Bu çerçevede nükleik asit test makinelerinin, solunum cihazlarının ve dışarıdan membran yoluyla oksijen verme tertibatının sergilendiği ve sadece salgınla mücadele malzemesinin gösterildiği bir alan özellikle düzenlendi.

Sergi, kapsamında, Vuhan'da geçtiğimiz şubat ayı başında iki haftadan az bir süre içinde inşa edilip hizmete sokulmuş ve Covid-19 hastalarının yararına sunulmuş olan iki hastane olan Huoshenshan ve Leishershan’dan ve sergi salonlarından ve okullardan geçici hastaneye dönüştürülmüş bina düzenlemelerinden sahne ve görüntülerin kopyaları ve canlandırmalar ziyaretçilere sunuldu.