Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bugün, Batman ve Çorum’da bir köy ve 3 ev karantina altına alındı.

2 ilde bir köy ve 3 ev koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı

Koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme süreci devam ederken, artan vakalar nedeniyle bazı bölgelerde karantina uygulamalarına devam ediliyor. Türkiye’de son olarak Batman’da 3 ev ve Çorum’da bir köy karantina altına alındı.

Karantina altına alınan yerleşim yerleri şöyle:

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde 3 ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gercüş'e bağlı Çukur Çeşme Mahallesi'nde 1, Yoloğzı Mahallesi'nde 1 ve Çukuryurt köyüne bağlı Tutumlu mezrasında da 1 ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile salgınının yayılmasını önlemek ve yurttaşları salgından korumak amacıyla, koronavirüse yakalanan 3 kişinin oturduğu evlere 14 gün boyunca giriş çıkışların yasaklandığı belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından evlerin girişi kapatılırken, filyasyon ekiplerinin de evlerde oturanlara test işlemine başladığı öğrenildi.

2-ilde-bir-koy-ve-3-ev-koronavirus-nedeniyle-karantina-altina-alindi-763171-1.

ÇORUM

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Derinöz köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün karantina uygulanacağı bildirildi.

İkinci bir değerlendirmeye kadar uygulamanın devam edeceği belirtilen açıklamada, istisnai durumlar haricinde köyün giriş ve çıkışlara kapatıldığı, köyde herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

İlçe merkezine 25 kilometre mesafedeki köyün girişinde, jandarma ekiplerince kontrol noktası oluşturuldu.

AA-İHA