14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanı seçimi için yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle oy verecek yurttaşlar ikinci kez sandık başına gidecek. 2. Turda yurt dışında oy kullanımı 24 Mayıs itibariyle sonlanıyor. Peki, 2. turda yurt dışında kaç oy kullanıldı? İşte ikinci turda yurt dışında kullanılan oy sayısı

2. turda yurt dışında kaç oy kullanıldı? İşte ikinci turda yurt dışında kullanılan oy sayısı

14 Mayıs’ta yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs’ta tamamlandı. Yurt dışında ilk turda 5 gün süren oy kullanma işleminde 1 milyon 697 bin 577 seçmen oy kullanmıştı. Peki, 2. turda yurt dışında kaç oy kullanıldı? İşte ikinci turda yurt dışında kullanılan oy sayısı...

2. turda yurt dışında kaç oy kullanıldı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 28 Mayıs seçimi için Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kurdu. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 20- 24 Mayıs tarihleri arasında tamamlanmasının ardından 2. turda yurt dışında kaç oy kullanıldığı YSK tarafından açıklanacak. YSK 23 Mayıs'ta gerçekleştirdiği açıklamada 2. turda yurt dışında 1 milyon 615 bin 962 oy kullanıldığını duyurmuştu. Oy verme işleminin son gününde bu sayının daha da artması bekleniyor.

Temsilcilikler dışında oy kullananlar gümrüklerde 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verdi. Oy verme işlemi, o temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapıldı.

İkinci turda yurt dışında kullanılan oy sayısı

İkinci turta yurt dışında kullanılan oy sayısı oy verme işlemlerinin 24 Mayıs’ta son bulmasıyla birlikte YSK tarafından açıklanması bekleniyor. İlk turda yurtdışında, gümrüklerde ve havaalanlarında kurulan sandıklarda toplam 697 bin 577 seçmen oy kullanmıştı.

Yurtdışı oyları Ankara’ya gelecek

24 Mayıs’ta sandıklar bulunduğu bölgelerin yerel saati ile en geç 21.00’da kapandı ve yurt dışı seçmenler tarafından kullanılan oylar diplomatik kuryelerle Ankara’ya gelecek. Yurtdışı oyları 28 Mayıs’ta saat 17.00’da Türkiye’deki sandıkların kapanmasıyla birlikte Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi'nde sayılacak.