2012’de Gülen’e “Bu hasret bitsin, dön” diyen Erdoğan: 2010’dan beri uyarıyorum!

2012 yılında Fethullah Gülen’e “Bu hasret bitsin, dön” çağrısı yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’daki Muhtarlar toplantısında, FETÖ için 2010’dan beri alanlarda uyarı yaptığını iddia etti.

Erdoğan, konuşmasında Gülen Cemaati’ne karşı 2010’dan beri uyarılarda bulunduğunu şu ifadelerle öne sürdü: “Darbe girişiminden çok önce FETÖ için tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet teşhisinde bulunmuştum. Hatta 2010'dan beri hep söyledim, kimse bahane uydurmasın, bunların bankasında paralarınız varsa paralarınızı alın. Sanki bunları dememiş gibi elinde ne var ne yok oraya yatıranlar vardı. Bunca zaman söyledik, artık bilsen ne olur bilmesen ne olur. Hukukta bir kaide var: Aslında onların bunu da bilmesi gerekir. Bilmemek mazeret değil. Meydanlarda bağırdık, haykırdık. Her fırsatta örgütün karanlık yüzünü anlattım. Paralel bir çete olduklarını dile getirdik, açıkça ikaz ettik.”

Ne var ki, Erdoğan’ın bahsettiği tarihlerde ne kendisinin ne de herhangi bir AKP’linin Gülen Cemaati hakkında yapmış olduğu bir tane bile ‘uyarı’ bulunmuyor.

YARGI CEMAAT’E TESLİM EDİLDİ

Erdoğan’ın iddiasının aksine, toplumsal muhalefetin tüm itirazlarına rağmen 2010’da yapılan Anayasa referandumuyla HSYK seçim sistemi değiştirilerek yargı Gülen Cemaati’nin himayesine verilmişti.

BOZDAĞ, GÜLEN’İ SAVUNDU

Yargıdaki Cemaat örgütlenmesine karşı eleştirilere 2011 yılında Meclis kürsüsünden yanıt veren dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi göz önünde…” demişti.

ERDOĞAN: HASRET BİTSİN!

Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 2012 yılında Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış finalinde yaptığı konuşmada Fethullah Gülen’e “Ülkeye dön” çağrısını şu ifadelerle yapmıştı: “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.”

ÇELİK: ‘DEVLETE SIZMIŞLAR’, KARGALAR GÜLER!

Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Cemaat’le ilgili eleştirilere, “Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış bunlar kargaları güldürür” diyerek yanıt vermişti.