2021 Tokyo Olimpiyatları'nda LGBT haklarına farkındalık yaratmak için 'Tokyo Onur Evi' açılacak

Dış Haberler Servisi

Japonya’da ilk Onur Evi, 2021 Tokyo Olimpiyatları öncesi ve oyunlar esnasında LGBT hakları konusunda farkındalık yaratmak için Tokyo’da açılacak.

Geçmişte yapılan olimpiyatlar öncesinde de benzeri inisiyatifler hayata geçirilmesine rağmen, dünyada 'Dünya Kız Çocukları Günü ve Uluslararası Eşcinselliğini Açıklama Günü' (International Coming Out Day) olarak kabul edilen 11 Ekim tarihinde kapılarını açacak Tokyo Onur Evi’nin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin resmi desteğini alan ilk uygulama olduğu belirtildi.

Tokyo Onur Evi amaçlarının 'LGBT bireylerin sporda yaşadıkları güçlükler hakkında hem dünyayı hem de Japonya’yı eğitmek' olduğunu belirtti.

Projeyi destekleyen kuruluşlardan biri olan Good Ageing Yells Derneği Başkanı Gon Matsunaka, Reuters’e yaptığı açıklamada, Japonya’nın LGBT bireylerin hakları konusunda diğer gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını açıkladı.

Toplumun “LGBT topluluğuna karşı önyargı, ayrımcılık ve tacizlerle dolu olduğunu” belirten Matsunaka, “Spor arenasını değiştirmek suretiyle, aynı zamanda Onur Evi Mirasının toplumu da dönüştürmeye yardımcı olabileceğini” sözlerine ekledi.

Eski bir milli eskrimci olan Fumino Sugiyama, Tokyo Onur Evinin açılışında yaptığı konuşmada eşcinsel evliliğin yasak olduğu Japonya’da “kendi yaşamlarını açıkça yaşayan çok az sayıda LGBT sporcu olduğunu” belirtti.