Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu yılın ara zammını belirlemek için bir araya gelirken asgari ücretli milyonlarca emekçi ara zam kararının ne zaman açıklanacağını kestirebilmek için geçen yıl asgari ücret ara zammı ne zaman belli oldu? Ve 2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı? Sorularını gündeme getiriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 13 Haziran Salı gerçekleştiriyor. Peki, 2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı? Geçen yıl asgari ücret ara zammı ne zaman belli oldu? İşte detaylar…

2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı? Geçen yıl asgari ücret ara zammı ne zaman belli oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu yılın ara zam kararını açıklamak için 13 Haziran Salı günü ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Asgari ücret ile geçinen milyonlarca emekçi ise kararın ne zaman açıklanacağını ön görebilmek için 2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı? İle geçen yıl asgari ücret ara zammı ne zaman belli oldu sorularını gündeme getiriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplamda 4 toplantı yaparak vardığı kararı açıklıyor. Peki, 2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı? Geçen yıl asgari ücret ara zammı ne zaman belli oldu? İşte detaylar…

2022 asgari ücret ara zam ne zaman açıklandı?

2022 yılında ilk kez uygulamaya konulan asgari ücret ara zam kararında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 29 Haziran 2022’de ikinci toplantısını ise 30 Haziran’da gerçekleştirmişti. 2022 asgari ücret ara zammı 1 Temmuz 2022’de AKP’li Cumhurbaşkan’ın Erdoğan’ın açıklamasıyla belli olmuştu.

1 Temmuz 2022’de açıklanan geçen yıl asgari ücret ara zammı ile asgari ücret brüt 6.471 TL, net 5.500,35 TL olarak güncellenmişti.

2023 asgari ücret ara zammı ne zaman belli olacak?

TİSK Başkanı Özgür Bırak Akyol 2023 asgari ücret ara zammının ne zaman belli olacağına ilişkin: Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi. İstihdamı aksatmayacak, çalışanın ve işverenin beklentisini karşılayacak bir rakam belirlemeye gayret edeceklerinin altını çizen Akkol, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "TİSK'in görüşünü sayın bakanımıza da arz ettik. Teknik olan görüşler ifade edildiği kadar teknik olmayan görüşler de ifade ediliyor. Bizim görüşümüz üçlü mutabakatta hızlı şekilde işçinin, işverenin razı olduğu kamunun liderliğini yaptığı bir mutabakat ile bu süreci tamamlamak arzusundayız. Teşkilatımla beraber şahsi arzum, bayram sürecine girmeden bu sürecin tamamlanmasıdır."