CHP'nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim için Ankara milletvekili adayları belli oldu. CHP’nin Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunmasıyla birlikte tüm milletvekili adayları netleşmiş oldu. Peki 2023 Ankara CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Ankara Milletvekili adayları…

2023 Ankara CHP Milletvekili adayları: İşte CHP Ankara Milletvekili adayları

CHP’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dönük milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na vermesiyle birlikte adayları da belli oldu. CHP çok sayıda yeni isme YSK’ye sunduğu milletvekili aday listesinde yer verdi. Peki 2023 Ankara CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Ankara Milletvekili adayları…

2023 Ankara CHP Milletvekili adayları

ANKARA BİRİNCİ BÖLGE

1. Gamze Taşçıer
2. Deniz Demir
3. Okan Konuralp
4. Sadullah Ergin (DEVA Partisi)
5. Aliye Timisi Ersever
6. Mustafa Nedim Yamalı (Gelecek Partisi)
7. Deniz Çakır
8. Kemal Akkurt
9. Aysun Palalı Köktaş
10. Elif Topkaya Sevinç
11. Hüseyin Can Güner
12. Aycan Günday Koçtürk
13. Armağan Erdoğan

ANKARA İKİNCİ BÖLGE

1. Murat Emir
2. İdris Şahin (DEVA Partisi)
3. Semra Dinçer
4. İrem Yaman (İYİ Parti)
5. Orkun Kamber
6. Ali Rıza Erbay
7.Erdal Kiziroğlu
8. Özkan Aktan
9. Funda Cengiz
10.Erol Tosun
11. Nursel Öcal

ANKARA ÜÇÜNCÜ BÖLGE

1. Tekin Bingöl
2. Umut Akdoğan
3. Mesut Doğan (Saadet Partisi)
4. Aylin Yaman
5. Ahmet Ersen Özsoy
6. Mehmet Akyürek
7. Mehtap Yücel
8. Mehmet Yula
9. Zeynep Esra Özdemir
10. Ömer Yılmaz
11. Elmas Kübra Karaca
12. Hasan Cem Yılmaz

CHP Ankara'da geçen dönem 10 vekil çıkarmıştı

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Ankara'da 10 adet, AKP ise 15 milletvekili çıkarmıştı. Buna karşılık AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.5 CHP adayı Muharrem İnce ise yüzde 36.2 oy almıştı.

CHP yedi ilde milletvekili adayı çıkarmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Milletvekili Adayları belli oldu. CHP'nin milletvekili aday listesinde İstanbul 1. bölge ilk sıradan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul 2. bölge ilk sıradan Namık Tan, İstanbul 3. bölge ilk sıradan ise Engin Altay yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi. CHP; Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş, Yozgat, Aksaray ve Bayburt'ta aday çıkarmadı. Bu illerde İYİ Parti'nin gösterdiği adaylar desteklenecek. 

CHP; Gümüşhane, Bitlis, Muş, Çankırı, Aksaray, Yozgat ve Bayburt'ta aday çıkarmadı ve İYİ Parti'nin listesinde kendilerine yer buldular.