CHP'nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim için Aydın milletvekili adayları belli oldu. CHP’nin Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunmasıyla birlikte tüm milletvekili adayları netleşmiş oldu. Peki 2023 Aydın CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Aydın Milletvekili adayları…

2023 Aydın CHP Milletvekili adayları: İşte CHP Aydın Milletvekili adayları

CHP’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dönük milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na vermesiyle birlikte adayları da belli oldu. CHP çok sayıda yeni isme YSK’ye sunduğu milletvekili aday listesinde yer verdi. Peki 2023 Aydın CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Aydın Milletvekili adayları…

2023 Aydın CHP Milletvekili adayları

  1. Bülent Tezcan
  2. HüseyinYıldız
  3. Süleyman Bülbül
  4. Evrim Karakoz
  5. Nilüfer Ünüvar
  6. Gamze Yolcu Metin
  7. Ziya Yılmaz
  8. Nebahat Oskay Ürün

CHP Aydın'da geçen dönem 3 vekil çıkarmıştı

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Aydın'da 3 adet, AKP ise 4 milletvekili çıkarmıştı. Buna karşılık AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 38 CHP adayı Muharrem İnce ise yüzde 42.2 oy almıştı.

CHP yedi ilde milletvekili adayı çıkarmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Milletvekili Adayları belli oldu. CHP'nin milletvekili aday listesinde İstanbul 1. bölge ilk sıradan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul 2. bölge ilk sıradan Namık Tan, İstanbul 3. bölge ilk sıradan ise Engin Altay yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi. CHP; Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş, Yozgat, Aksaray ve Bayburt'ta aday çıkarmadı. Bu illerde İYİ Parti'nin gösterdiği adaylar desteklenecek. 

CHP; Gümüşhane, Bitlis, Muş, Çankırı, Aksaray, Yozgat ve Bayburt'ta aday çıkarmadı ve İYİ Parti'nin listesinde kendilerine yer buldular.