CHP'nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim için Bursa milletvekili adayları belli oldu. CHP’nin Milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunmasıyla birlikte tüm milletvekili adayları netleşmiş oldu. Peki 2023 Bursa CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Bursa Milletvekili adayları…

2023 Bursa CHP Milletvekili adayları: İşte CHP Bursa Milletvekili adayları

CHP’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dönük milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na vermesiyle birlikte adayları da belli oldu. CHP çok sayıda yeni isme YSK’ye sunduğu milletvekili aday listesinde yer verdi. Peki 2023 Bursa CHP milletvekili adayları kimler? İşte CHP Bursa Milletvekili adayları…

2023 Bursa CHP Milletvekili adayları

Bursa 1. Bölge CHP Milletvekili adayları

  1. Prof. Dr. Kayıhan Pala
  2. Nurhayat Altaca Kayışoğlu
  3. Mehmet Atmaca (Saadet Partisi)
  4. İsmet Karaca
  5. Jülide Akköprü
  6. Alparslan Yıldız (Gelecek Partisi)
  7. Engin Tamer Dede
  8. Serkan Öztürk
  9. Özgür Yıldız
  10. Canan Akın Erdem

Bursa 2. Bölge CHP Milletvekili adayları

  1. Hasan Öztürk
  2. Cemalettin Kani Torun (Gelecek Partisi)
  3. Orhan Sarıbal
  4. Erkan Dönmez
  5. Şahin Sevinç
  6. Funda Türkcoş Pekiner
  7. Ender Teke
  8. Huriye Canan Çelik Tunar
  9. Mehmet Önder Mutlu
  10. Seda Bozdağ Güzelkaya

CHP Bursa'da geçen dönem 5 vekil çıkarmıştı

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Bursa'da 5 adet, AKP ise 11 milletvekili çıkarmıştı. Buna karşılık AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55.5 CHP adayı Muharrem İnce ise yüzde 31.5 oy almıştı.

CHP yedi ilde milletvekili adayı çıkarmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Milletvekili Adayları belli oldu. CHP'nin milletvekili aday listesinde İstanbul 1. bölge ilk sıradan Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul 2. bölge ilk sıradan Namık Tan, İstanbul 3. bölge ilk sıradan ise Engin Altay yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erzincan birinci sıradan aday gösterildi. CHP milletvekili adaylığı için Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş, Yozgat, Aksaray ve Bayburt'ta aday çıkarmadı. Bu illerde İYİ Parti'nin gösterdiği adaylar desteklenecek. 

CHP; Gümüşhane, Bitlis, Muş, Çankırı, Aksaray, Yozgat ve Bayburt'ta aday çıkarmadı ve İYİ Parti'nin listesinde kendilerine yer buldular.