2023’e ekonomik kriz gölgesinde ‘merhaba’
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Türkiye 2023'e 'merhaba' dedi. Milyonlarca yurttaş, enflasyon ve hayat pahalılığı ile yeni bir yılı daha karşıladı. Pek çok yurttaş, hayat pahalılığı nedeniyle yeni yıl gecesini evinde kutlamayı tercih etti. Meydanlarda yabancı turistlerin ağırlığı dikkat çekti. Kent meydanları, caddeler ve sokaklar geçmiş yıllara göre daha sakin kutlamalara ev sahipliği yaptı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'da kutlamaların adresi Taksim oldu. İstanbullular ve turistler yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde karşıladı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi, geri sayımın yapılmasının ardından yeni yıla 'merhaba' dedi. Yeni yıl için Nişantaşı Meydanı'nda konser programı düzenlendi. İstanbul Anadolu Yakası'nda da yurttaşlar Kadıköy'de toplandı. Kadıköy'de İskele Meydanı, Boğa Meydanı ve Bahariye Caddesi kutlamaların adresi oldu. Bağdat Caddesi kutlamalar kapsamında ışıklandırıldı. Birçok yurttaş caddede yılbaşı için hazırlanan süslemelerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Galata Kulesi’nde yeni yıl için video mapping gösterisi yapıldı. Yaklaşık 2 dakika süren şovu görenler, cep telefonu ile bu anı ölümsüzleştirdi. İzmirliler de yeni yıla Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlamalarla girdi.

9 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Uganda’nın başkenti Kampala’daki bir alışveriş merkezinde yeni yıl kutlamaları sırasında meydana gelen izdiham sonucu en az 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.