4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından 2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı. Tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından adaylar 2023 İzmir Fen Lisesi taban puanlarını araştırdı. Birçok aday kılavuzda İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanlarını görüntüledi. Peki, 2023 İzmir Fen Lisesi taban puanları kaç? İşte İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanları

2023 İzmir Fen Lisesi taban puanları: İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanları

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının http://meb.gov.tr adresinden yayınlanmasının ardından 2023 LGS tercih kılavuzu 26 Haziran Pazartesi günü yayınlandı. Birçok aday kılavuzda İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanlarını görüntüledi. 1 milyondan fazla adayın katıldığı sınava dair adaylar İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanları araştırdı. Peki, 2023 İzmir Fen Lisesi taban puanları kaç? İşte İzmir Fen Lisesi taban-tavan puan sıralaması, yüzdelik dilim ve kontenjanları

İzmir Fen Lisesi taban puanları

Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2022 488.2011 0.15
2021 481.1528 0.15
2020 487.4425 0.10
2019 494.5702 0.11
2018 457.9579 0.18

LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Lise sınavı LGS tercihlerini adaylar https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden 3-19 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirebilecekler.

LGS tercih kılavuzu yayınlandı

LGS tercih kılavuzunun 26 Haziran Pazartesi günü adaylar ile paylaşıldı.

LGS Tercih Kılavuzu için Tıklayınız

İzmir Fen Lisesi tarihi

İzmir Fen Lisesi, İzmir, Türkiye'de bulunan köklü bir okuldur. Okulun tarihi, Cumhuriyet dönemine kadar uzanmaktadır. İzmir'in Konak ilçesinde, Alsancak semtinde konumlanmıştır.

İzmir Fen Lisesi'nin kökenleri, 1955 yılında kurulan İzmir Erkek Lisesi'ne dayanmaktadır. İzmir Erkek Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin modern eğitim anlayışını benimsemek ve ileri düzeyde bir eğitim sunmak amacıyla kurulmuştur. Okul, öğrencilere genel ortaöğretim programı ve fen bilimleri ağırlıklı bir eğitim vermekteydi.

1982 yılında ise İzmir Erkek Lisesi'nin fen bilimleri programı ayrı bir okul olarak faaliyet göstermeye başlamış ve İzmir Fen Lisesi adını almıştır. Bu dönemde okul, öğrencilere matematik, fen bilimleri ve dil ağırlıklı bir eğitim sunmaktadır.

İzmir Fen Lisesi, yıllar boyunca bilime ve akademik başarılara önem veren bir okul olmuştur. Öğrencileri arasında birçok başarılı öğrenci yetiştirmiş ve üniversite sınavlarında üstün başarılar elde etmiştir. Okul, öğrencilerin bilimsel araştırma projelerine katılımını teşvik etmekte ve öğrencilerin potansiyellerini geliştirmek için çeşitli imkanlar sunmaktadır.

Bugün İzmir Fen Lisesi, seçkin öğrencileriyle bilinen saygın bir eğitim kurumudur. Öğrencilere geniş bir akademik program sunulmakta ve modern eğitim olanakları sağlanmaktadır. Okul, bilimsel etkinliklere, projelere ve yarışmalara aktif olarak katılmaktadır ve öğrencilerin bilimsel meraklarını ve yeteneklerini desteklemektedir.