MEB’in 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini açıklamasıyla ücretli öğretmenlik kontenjanına başvuruda bulunacak binlerce 2023 ücretli öğretmen adayı başvuru tarihi, başvuru şartları ve ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır sorularını araştırmaya başladı. MEB’de ücretli öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar başvurularını İl, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler? Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır? İşte 2023 ücretli öğretmenlik başvuru tarihi

2023 ücretli öğretmenlik başvuru tarihi: Ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler? Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Mili Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni yıl için eğitim öğretim takvimini açıklamasıyla birlikte ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların 2023 ücretli öğretmen adayı başvuru tarihi, başvuru şartları ve ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır araştırmaları hız kazandı. MEB geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de 2023 ücretli öğretmenlik başvurularını İl, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden ve e-Devlet üzerinden alacak. eki, Ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler? Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır? İşte 2023 ücretli öğretmenlik başvuru tarihi

2023 ücretli öğretmenlik başvuru tarihi

Ücretli öğretmenlik başvuruları 2023 yılı için Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Başvuru tarihleri adayların ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunacağı ilçelere göre değişiklik göstermekte. Bu sebeple adayların başvuruda bulunacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden bilgi alması gerekmektedir.

Ücretli öğretmenlik başvuru şartları

Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunacak olan adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • TCK 53. madde kapsamına giren suçlardan hüküm giymemiş olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik yükümlülüğü bulunmamak; askerliğini yapmış, tecil ettirmiş ya da askerlikten muaf olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı herhangi bir kurumda çalışmamak

Ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuruları için adaylar başvuruda bulunacağı ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilmektedir.