YKS'ye girecek binlerce öğrenci ÖSYM'den gelecek resmi duyuru için haftalardır bekliyordu ve beklenen YKS açıklaması bugün ÖSYM'den geldi. Öğrenciler YKS için ÖSYM'nin AİS adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Peki, 2023 YKS başvuru ücreti ne kadar, YKS ne zaman?

2023 YKS başvuru ücreti ne kadar, YKS ne zaman?
Fotoğraf: DepoPhotos

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanan duyuru ile artık resmen başladı. ÖSYM'nin YKS'ye ilişkin gerçekleştirdiği duyuruda depremden etkilenen 11 il'de YKS başvuru ücreti alınmayacağını ve dört ilde de YKS sınavının gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

YKS ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Duyuruda oturumların 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde gerçekleşeceği ifade edildi.

YKS başvuruları ne zaman?

2023 YKS başvuruları için adayların 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceği ÖSYM tarafından duyuruldu.

Adaylar 8 Mart 2023 günü saat 12.00'dan itibaren başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan gerçekleştirebilecekler.

2023 YKS ücreti ne kadar?

2023 YKS ücreti ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzda oturum başına 115 TL olarak belirlendi. Depremden etkilenen 11 ilden gelecek başvurularda ise sınav ücreti alınmayacağı belirtildi.

4 İlde YKS yapılmayacak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan şiddetli iki depremde yoğun hasar alan Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS sınavının gerçekleşmeyeceği duyuruldu. Bu kentlerde ikamet eden adaylar başvuru sırasında istedikleri sınava girebilecekleri ifade edildi.