ÖSYM'nin her yıl düzenlediği üniversite adaylarının katıldığı YKS sınavı bu yıl 17-18 Haziran'da gerçekleşiyor. Sınava katılacak adaylar 2023 YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM, YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yaparak adaylara net bir tarih verdi. Peki, 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS sonuçları tarihi

2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS sonuçları tarihi

ÖSYM'nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Yaklaşım 3 milyon 500 bin üniversite adayının başvurduğu sınavda adaylar 2023 YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Konuya dair açıklama yapan ÖSYM 2023 YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair tarih verdi. Peki, 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS sonuçları tarihi

2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 2023 YKS sonuçları 20 Temmuz Perşembe günü yayınlanacak. Adaylar sonuçlarını AİS ÖSYM sistemi üzerinden görüntüleyebilecekler.

ÖSYM YKS sonuçları tarihi

YKS sonuçlarının 20 Temmuz Perşembe günü açıklanacağı ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine girecek.

2023 YKS sonuçları nereden öğrenilir?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar puanlarını ve sıralamalarına görüntülemek için ÖSYM'nin Aday İşlem Merkezini (AİS) kullanacaklar.

ÖSYM'nin Düzenlediği Sınav Sonuçları için Tıklayabilirsiniz

2023 Tercih dönemi ne zaman başlayacak?

YKS sonuçlarının 20 Temmuz'da açıklanmasının ardından tercihlerin de bir hafta içerisinde Temmuz ayında başlaması öngörülüyor.

YKS 2023 Soru ve Cevapları

ÖSYM'nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sıvanı (YKS) 2023'te gerçekleşen TYT, AYT ve YDT oturumlarının soru ve cevapları oturumların sona ermesinin ardından ÖSYM tarafından açıklandı. YKS 2023 soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) VE CEVAP ANAHTARI

ALAN YETERLİLİK TESTLERİ (AYT) VE CEVAP ANAHTARLARI

YABANCI DİL TESTİ (YDT) VE CEVAP ANAHTARI (ALMANCA)

YABANCI DİL TESTİ (YDT) VE CEVAP ANAHTARI (ARAPÇA)

YABANCI DİL TESTİ (YDT) VE CEVAP ANAHTARI (FRANSIZCA)

YABANCI DİL TESTİ (YDT) VE CEVAP ANAHTARI (İNGİLİZCE)

YABANCI DİL TESTİ (YDT) VE CEVAP ANAHTARI (RUSÇA)