Mardin’in Derik ilçesinde, 2022 yılında, 2 TIR'ın neden olduğu, 21 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 5 kişinin yargılandığı davada, tutuklu 2 şoförden Umut Gündüz’ün tahliye edilmesine ölenlerin yakınları ve avukatları tepki gösterdi. Avukatlardan Agit Önel, adli tıp raporu dosyasında sadece şoförlere kusur yüklendiğini belirterek, “Biz bu raporlara itirazda bulunduk. Duruşma neticesinde tutuklu bulunan, birinci kazaya karışan şoförlerden birinin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verilmiştir" dedi.

Kaynak: DHA
21 kişinin öldüğü 'kazada', tutuklu şoförlerden biri serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

Mardin’de geçen yıl 33 dakika arayla 2 TIR'ın neden olduğu, 21 kişinin öldüğü kazaya ilgili 5 sanığın yargılandığı davada, tutuklu şoför Umut Gündüz’ün tahliye edilmesine tepki gösterildi.

Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Haziran’da görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar TIR şoförleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz yargılanan firma yetkilileri K.G., M.A. ve K.M.G. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan TIR şoförü Yunus Şataflı, “Keşke böyle bir olay yaşanmasıydı. Önceki beyanlarımı tekrar ediyorum” dedi.

Diğer TIR şoförü Umut Gündüz de “Bu şekilde karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Keşke böyle bir kaza yaşanmasaydı. Olay günü ne kadar yavaş gittiğim zaten görülüyor. Tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, verdiği aranın ardından tutuklu sanık Umut Gündüz’ün tahliyesine, sanık Yunus Şataflı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.

"BU YARGILAMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ölenlerin avukatlarından Agit Önel, şoförün serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Duruşma neticesinde tutuklu bulunan birinci kazaya karışan şoförlerden birinin serbest bırakılmasına karar verilmiştir. TIR şoförünün adli kontrolle serbest bırakılması durumu bizi ve müvekkillerimizi derinden üzmüştür. Bu yargılamanın takipçisi olacağız. Takipçisi olduğumuz gibi peşini de bırakmayacağız” diye konuştu.

"İHMALİ BULUNAN HERKESİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ"

Kazada oğlunu kaybeden Zeyneddin Babur ise sanıkların dışında olayda ihmali bulunan herkesin yargılanmasını talep ettiğini söyledi. Babur, “Olay bir katliamdır ve sanıklarda katildir. Bu katliamda ihmali bulunan herkesin yargılanması lazımdır. İhmaller zincirinin halkasında bulunanlar nerede? Şoförlerin dışında yargılanan kimse yok. Biz ihmali bulunan herkesin yargılanmasını istiyoruz” dedi.