Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine dayandı, toplam vaka sayısı ise 300 bini aştı. İtalya'da bilanço giderek ağırlaşırken bir günde 793 ölüm yaşandı

21 Mart - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 300 bini aştı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 13 bine dayandı. Toplam vaka sayısı ise 300 bini aştı.

Dünya genelindeki tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz:

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme-22:07
VAKA SAYISI 3 GÜNDE 100 BİN ARTTI, TOPLAM SAYI 300 BİNİ AŞTI

Koronavirüs salgınına ilişkin verileri paylaşan worldometers’a göre dünya genelinde salgından etkilenen toplam vaka sayısı 300 bini aştı. Dünya genelindeki vaka sayısı, sadece 3 gün önce 200 bini aşmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün yaptığı açıklamada koronavirüs vaka sayısında dünya çapındaki hızlı artışa dikkat çekmişti. Örgütün Cenevre'deki merkezinden yapılan açıklamada ilk 100 bin vakanın yaklaşık üç ayda ortaya çıktığına, ikinci 100 bin kişilik dilime ise sadece 12 günde ulaşıldığına işaret edildi.

21-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-italya-da-1-gunde-793-olu-703974-1.

Güncelleme-21:55
DÜNYA GENELİNDE 900 MİLYON KİŞİ SOKAĞA İSTEDİĞİ GİBİ ÇIKAMIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi evlerinden istediği gibi çıkamıyor. Haber ajansı AFP’nin hesaplamalarına göre, 35 ülkede sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaları uygulanıyor. Yaklaşık 600 milyon kişi sert tedbirlerle karşı karşıya bulunuyor. Avrupa ülkelerinden Fransa, İtalya ve İspanya’da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Almanya’da henüz ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. Ancak Bavyera, Saar, Rheinland-Pfalz, Hamburg, Aşağı Saksonya ve Hessen eyaletinde sokağa çıkmaya kısıtlamalar getirildi. AFP’ye göre, Cumartesi günü itibarıyla 164 ülkede 271 bin koronavirüs vakası tespit edildi. Cuma gününden bu yana 13 bin yeni vaka kaydedildi. Cuma gününden bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı da 272 artarak dünya genelinde 11 bin 401’e yükseldi.

Güncelleme-20:12
İTALYA’DA BİR GÜNDE 793 ÖLÜ!

Koronavirüs salgınında en kritik ülke haline gelen İtalya’da son 24 saatte 793 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece İtalya’da toplam ölü sayısı 4 bin 825’e yükseldi. Bu ölüm sayısı, vakaların görüldüğü tüm ülkelerde bir günde kaydedilen en yüksek sayı.

Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 6 bin 557 artarak 53 bin 578 oldu.

İtalya’dan gelen son verilerle birlikte dünya genelindeki toplam vaka sayısı 297 bin 476 ile 300 bin sınırına dayanırken ölü sayısı ise 12 bin 775 oldu.

21-mart-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-italya-da-1-gunde-793-olu-703963-1.

Güncelleme-19:50
İSPANYA 3 BİN 803 YENİ VAKA BİLDİRDİ

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin arasındaki İspanya, 3 bin 803 yeni vaka ve 285 yeni ölüm bildirdi. İspanya’daki toplam vaka sayısı 25 bin 374’e, ölüm sayısı ise bin 378’ yükseldi.

Güncelleme - 19:07
ABD'DE ÖLÜ SAYISI 260'A ULAŞTI

ABD'de yeni tip koronavirüs hızla yayılırken vaka sayısı 19 bin 624'ü, ölü sayısı 260'ı buldu.

Dünyada Covid-19'un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Virüse karşı ülkedeki rakamları takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'deki vaka sayısı 19 bin 624'e, ölü sayısı 260'a ulaştı.

Eyalet bazında bakıldığında en çok vakanın, ülkenin en büyük metropollerinden New York kentini de barındıran New York eyaletinde olduğu göze çarpıyor.

Vaka sayısı 8 bin 403 olan New York'u 1524 vaka ile Washington, 1247 vaka ile California eyaletleri takip ediyor.

En çok ölümün ise 83 kişi ile Washington'da olduğu, bu eyaleti 46 ölümle New York'un, 24 ölümle California'nın takip ettiği görülüyor.

Öte yandan, ABD'de dün Covid-19 vaka sayısının 14 bin 322, ölü sayısının 210 olduğu bildirilmişti.

Buna göre, son 24 saatteki rakamlara bakıldığında ABD'deki vaka sayısı 5 bin 302, ölümler ise 50 kişi arttı.

Güncelleme- 19:00
ÜRDÜNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLEN EDİLDİ

Ürdün'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Ürdün'de açıklanan sokağa çıkma yasağı bu sabahtan itibaren uygulanıyor. Sabah saatlerinde ülke genelinde siren sesleri çalınarak, kararın uygulamaya konulduğu halka hatırlatıldı.

Hükümet Sözcüsü Emced el-Adayile, dün başkent Amman'da ülke genelinde 21 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Ülkedeki tüm iş yerlerinin yarından itibaren kapatılacağını, kararın hizmeti zorunlu kamu kurumlarını kapsamadığını dile getiren Adayile, alınan kararlara uymayan kişiler için bir yılı geçmeyecek şekilde çeşitli hapis cezaları uygulanacağını belirtmişti.

Ürdün'de son verilere göre 85 kişide koronavirüs tespit edildi.

Güncelleme - 18:30
RUSYA'DA VAKA SAYISI 306'YA YÜKSELDİ

Rusya’da koronavirüs vaka sayısının 306’ya yükseldiği duyuruldu.

Rusya KoronaVirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından dün yapılan duyuruda koronavirüs taşıyan kişilerin sayısının 306’ya yükseldiği açıklandı.

Yetkililer, vaka sayılarında büyük artış görüldüğünü, koronavirüs vakalarının 53 kişi birden artarak toplam vaka sayısının 306’ya ulaştığını belirtti.

Güncelleme - 18:08
MISIR'DA CAMİ VE KİLİSELER 2 HAFTA KAPATILDI

Mısır, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında bir dizi yeni önlem aldı.

Ahbar el-Yevm gazetesinin Mısır Vakıflar Bakanlığına dayandırdığı haberde, bugünden itibaren 2 hafta süreyle tüm camilerin ve müştemilatının kapatıldığı, vakit ve cuma namazlarına ara verildiği, camilerde sadece ezan okunmakla yetinileceği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros başkanlığında toplanan Manastırlar ve Rahiplik Konsülü de tüm kiliselerin kapatıldığını ve ayinlerin 2 hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

Yüksek Öğretim Bakanı Halid Abdulgaffar başkanlığındaki Üniversiteler Yüksek Konseyi de 2. dönem sınavlarının 30 Mayıs'tan sonraya ertelenmesine kararı verdi.

Tarihi Eserler Yüksek Konseyi de ülke genelindeki tüm müzelerin ve ören yerlerinin 23 Mart'tan itibaren 31 Mart'a kadar kapatılmasını kararlaştırdı.

Mısır'da son resmi verilere göre, 285 kişide koronavirüs tespit edildi, 8 kişi hayatını kaybetti.

Güncelleme - 17:22
KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ'NDE İLK ÖLÜM

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

KDC Sağlık Bakanı Eteni Longondo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, başkent Kinyasa'da Covid-19 kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Ülkede 5 yeni koronavirüs vakasının daha tespit edildiğini belirten Longondo, hastalığın yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerin sıkılaştırıldığını kaydetti.

Bakan Longondo, bu kapsamda kara sınırlarının, bar, restoran ve ibadet mekanlarının kapatıldığını, uluslararası uçak seferlerinin durdurulduğunu, üniversite ve okulların tatil edildiğini aktardı.

Güncelleme - 17:20
BURKİNA FASO'DA VAKA SAYISI 64'E YÜKSELDİ

Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve 4 bakanın koronavirüse yakalandığı Burkina Faso'da ise Covid-19 vaka sayısı 40'tan 64'e yükseldi.

Ülkede 1 kişi tedavisinin ardından sağlığına kavuşurken, 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle virüsten ölenlerin sayısı 3'e çıktı.

Güncelleme - 16:52
FİNLANDİYA'DA İLK ÖLÜM

Finlandiya Ulusal Sağlık Enstitüsü, koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

Ulusal Sağlık Enstitüsü (THL), Finlandiya'da hayatını kaybeden kişinin çok yaşlı ve başkent Helsinki'de yaşadığını açıkladı. Konu ile ilgili daha fazla bilgi verilmeyeceği bildirildi.

Finlandiya'da son bilgilere göre vaka sayısı ise 571'e yükseldi.

Güncelleme - 15:43
ÇİN'DE ÜÇÜNCÜ KEZ 'ÜLKE İÇİ KAYNAKLI' VAKA TESPİT EDİLMEDİ

Çin'de üçüncü kez "ülke içi kaynaklı" yeni tip koronavirüs vakası tespit edilmediği bildirildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, ülke içi kaynaklı yeni tip koronavirüsün görülmediği ana karada, perşembe günü kaydedilen 41 yeni vakanın tamamının yurt dışından gelen kişilerde tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, yurt dışından gelenlerde görülen ve ''ithal vaka'' adı verilen vaka sayısının 269'a çıktığı kaydedildi.

Güncelleme - 14:45
GÜRCİSTAN'DA OHAL İLAN EDİLDİ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Nisan'a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Zurabişvili televizyondan yayınlanan ulusa seslenişinde, "Gürcistan genelinde olağanüstü hal ilan ediyorum." dedi.

Zurabişvili OHAL çerçevesinde sokağa çıkma yasağı getirmeyeceklerini ve karantina ilan etmeyeceklerini kaydetti.

Başbakan Giorgi Gakharia, bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı'na OHAL ilan etmesi çağrısında bulunmuştu.

Güncelleme- 14:23
İSRAİL'DE VAKA SAYISI 883'E ULAŞTI

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüs tespit edilenlerin sayısının 883'e ulaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 178 kişide daha Covid-19 tespit edildiği, toplam vaka sayısının 883'e ulaştığı bildirildi.

Hastalardan 15'inin durumunun ağır olduğu, 36 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

İsrail'de Covid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı

Ayrıca, market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart’tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Tel Aviv yönetimi, virüs nedeniyle, İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişini de yasaklamıştı.

Halktan zorunlu haller dışında evden çıkılmaması istenmiş, bu emre uymayanlara para cezası uygulanacağı duyurulmuştu.

Batı Kudüs'te dün 88 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede CKovid-19 nedeniyle ilk ölüm kaydedilmişti.

Güncelleme - 14:13
İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI BİN 326'YA YÜKSELDİ

İspanya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son bir günde vaka sayısı 5 bin artışla 25 bine yaklaşırken ölü sayısı 324 artışla bin 326'ya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 ile ilgili verileri güncelledi.

Ülkede dün koronavirüs tespit edilen 19 bin 980 vaka ve 1002 ölü varken son 24 saatte ölü ve vaka sayılarında büyük artış yaşanması dikkati çekti.

Bakanlık, ölü sayısını 1326, vaka sayısını 24 bin 926 olarak açıkladı.

Covid-19'dan en fazla etkilenen Madrid'de ise ölü sayısı 804 (176 artış), vaka sayısı da 8 bin 921 olarak verildi.

Kentteki tüm imkanların sağlık hizmetine aktarıldığı Madrid'de bazı büyük oteller hastaneye dönüştürülürken, IFEMA adlı fuar alanına 5 bin 500 yataklı geçici hastane kuruldu.

Ambulansların yetersiz kalmasından dolayı kentteki belediye otobüsleri de koronavirüs hastalarını taşımaya başladı.

Hastane yetkilileri, personeli virüse karşı korunmak için sağlık malzemelerinin yetersizliğinden şikayet ediyor.

Diğer yandan İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, Kovid-19'un bulaştığı 157 polis ve jandarma olduğunu, iki jandarma personelinin de öldüğünü duyurdu.

Marlaska ayrıca olağanüstü hali ihlalden dolayı son 6 günde ülke genelinde 315 kişinin gözaltına alındığını, 30 binden fazla ceza kesildiğini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin, hafta sonunda kontrolleri daha da artıracağı bildirildi.

Güncelleme - 10:30
KOLOMBİYA TAM KARANTİNAYA GEÇECEK

Nüfusu 49 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Kolombiya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında 25 Mart-13 Nisan'da tamamen karantinaya girecek.

Birçok bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve başkenti Bogota'da uygulanan 4 günlük tam karantina provası süren Kolombiya'da Kovid-19'a yakalananların sayısı 158'e ulaşırken, ülkede alınan önlemlerin kapsamı da genişletilmeye devam ediyor.

Güncelleme - 10:12
SİNGAPUR'DA İLK CAN KAYIPLARI

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, yaşamını yitirenlerden birinin 75 yaşında Singapurlu bir kadın, diğerinin ise 64 yaşındaki bir Endonezya vatandaşı olduğunu ifade etti. Singapur genelinde şimdiye kadar 385 Covid-19 vakası görüldü.

Güncellenme - 10:10
İRAN’DA ÖLÜ SAYISI BİN 433’E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 1433’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 19 bin 644’e çıktığını bildirdi.

Güncelleme - 10:10
ABD’DE ÖLÜ VE VAKA SAYISINDA YÜKSELİŞ

ABD’de de koronavirüsün yayılmaya devam ettiği görüldü. 19 bin 624 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 260 olarak açıklandı. ABD’de en fazla vakanın bulunduğu New York kentinde 46 kişi hayatını kaybetti. Vakaların en çok görüldüğü eyaletler başlıca Washington ve Kaliforniya oldu. 83 kişinin hayatını kaybettiği Washington eyaletinde 1524 vaka bulunurken; 24 kişinin yaşamını yitirdiği Kaliforniya’da ise 1246 vaka bulunuyor.

Güncelleme - 10:07
ALMANYA'DA VAKA SAYISI 20 BİN'E YAKLAŞTI

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı bugün 19 bin 848’e yükselirken; 68 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 12 bin 632 kişide virüs tespit edildiği ve 450 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. En fazla vakanın görüldüğü Çin, İtalya ve İran’ın ardından İspanya geliyor. İspanya’da vaka sayısı 21 bin 571 olarak açıklanırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 1093’e ulaştığı bildirildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 178’e, vaka sayısının da 3 bin 983’e çıktığı belirtildi.