Türk modern şiirinin en önemli isimlerinden şair, çevirmen ve yazar Can Yücel, 21’inci ölüm yıldönümünde anıldı.

21 yıldır dinmeyen özlem

Eski Milli Eğitim Bakanı, Köy Enstitüleri’nin kurucusu ve öğretmen Hasan Ali Yücel’in oğlu, Canan Yücel Eronat’ın ikiz kardeşi ve ressam Su Yücel’in babası Can Yücel, 21 Ağustos 1926’da İstanbul’da dünyaya geldi.

İlham kaynağı ve şiirlerinin konuları doğa, insanlar, olaylar, kavramlar, heyecanlar, duyumlar ve duygular üzerine şekillendi. Yücel, taşlama ve toplumsal duyarlılığın ağır bastığı şiirlerinde kullandığı yalın dili ve buluşlarıyla edebiyatseverlerin dikkatini çekti.


İstanbul’da Kuzguncuk’ta yaşayan ve ömrünün son dönemlerinde Muğla’nın Datça ilçesine yerleşen büyük şair, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanser tedavisi görürken 12 Ağustos 1999’da, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Şairin vefatından sonra Datça’daki evi müze haline getirildi.

Usta şair ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

Taksav: “...Başka türlü bir şey benim istediğim, Ne ağaca benzer ne de buluta....” Vakfımızın kurucularından, usta şair #CanYücel’i aramızdan ayrılışının 21’inci yılında saygıyla anıyoruz.

Metin Uca: 21. ölüm yıldönümünde anısına sonsuz saygıyla… Kibar Hırsızın Türküsü şiirinden de onu en iyi anlamalara. Kara kalp #CanYücel
Ressam Onay Akbaş: Bugün günlerden CAN YÜCEL. “Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi”