22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 23–30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek festival için film başvuruları başladı. İlk olarak 1998 yılında başlayan Festival, sinemanın görsel gücünden yararlanarak, kadının konumunu sorgulamayı, bu alanda çalışan kadınların emeğini görünür kılmayı ve kadın sinemacıları buluşturmayı amaçlıyor. Sadece önemli festivallere jüri gönderen FIPRESCI jürisine sahip dünyadaki […]

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için film başvuruları başladı

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 23–30 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek festival için film başvuruları başladı.

İlk olarak 1998 yılında başlayan Festival, sinemanın görsel gücünden yararlanarak, kadının konumunu sorgulamayı, bu alanda çalışan kadınların emeğini görünür kılmayı ve kadın sinemacıları buluşturmayı amaçlıyor.

Sadece önemli festivallere jüri gönderen FIPRESCI jürisine sahip dünyadaki ilk kadın film festivali olan Festival, tüm dünyadan kadın yönetmenlerin en son ve seçkin filmlerini jüri ve festival seyircisi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Festival, ulusal ve uluslararası uzun, kısa metraj ve belgesel, animasyon film kategorilerinde başvuruları 10 Mart 2019 tarihine kadar kabul etmeye devam ediyor. Uçan Süpürge festival ekibi şu ana kadar 1200 film gelmesi bizim içinde bir rekor oldu diyor. Dünya’nın her yerinden gelen filmler bu yıl festivalin seçici kurulu tarafından seçiliyor.

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Seçici Kurulu sinema alanından yönetmenler ve yapımcılardan oluşuyor.

Aslı Esma Karaca, Banu Sıvacı, Berrin Balay Tuncer, Eylem Kaftan, Gülden Treske, Şeyma Balcı’nın Uluslararası Uzun Metraj Seçici kurul üyesi olduğu festival için film başvuruları başladı.

Kendi alanlarında deneyimli kurul üyeleri ‘’Filmleri izlemek heyecan veriyor kadınlar dünyanın her tarafında film çekiyor çok mutluyuz’’ diyor.

Festivale film müracaatları www.ucansupurge.org.tr adresinden online olarak yapılabiliyor.