Denizli'de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Aleyna Yurtkölesi'nin, 25 yaşındaki İranlı Shayan Kheyrian tarafından öldürüldüğü belirlendi. Kheyrian tutuklandı.

22 yaşındaki Aleyna Yurtkölesi’ni katleden Shayan Kheyrian tutuklandı

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Yunus Emre Mahallesi'nde kaldığı apartta ölü bulunan 22 yaşındaki Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Aleyna Yurtkölesi'nin ölüm nedeni ortaya çıktı.

PAÜ Hastanesi'ne kaldırılan cesede yapılan otopside genç kadının boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Polis, dün yaşanan olaya ilişkin bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Şüpheliyi boynundaki dövmeden tespit eden polis ekipleri, İran uyruklu Shayan Kheyrian'i (25) operasyonla yakaladı.

Emniyette alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen Shayan Kheyrian'ın suçunu kabul ettiği öğrenildi.

22-yasindaki-aleyna-yurtkolesi-ni-katleden-shayan-kheyrian-tutuklandi-827347-1.

Zanlı Shayan Kheyrian, ifadesinde, Aleyna Yurtkölesi ile daha önce sevgili olduklarını, barışmak için evine gittiğini, çıkan tartışmada boğazını sıkarak öldürdüğünü belirttiği öğrenildi.

Bir kafede garson olarak çalışan İran uyruklu Shayan Kheyrian, savcılık ifadesinde olayı anlattıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

22-yasindaki-aleyna-yurtkolesi-ni-katleden-shayan-kheyrian-tutuklandi-827348-1.

Emniyet güçlerinin yaptığı incelemeye göre Shayan Kheyrian, Aleyna Yurtkölesi'nin Manisa'da bulunan ailesinin yanından Denizli'ye geldiğini öğrendi. Olay günü genç kadının evine eldiven ve kar maskesi takıp kapüşonlu halde gelen Kheyrian, Yurtkölesi'ni boğarak öldürdü. Zanlı, genç kadının telefon ve bilgisayarını da alarak evden uzaklaştı. Polis, telefon ve bilgisayarı evin yan tarafındaki arsada buldu.

Aleyna Yurtkölesi'nin cenazesi ise bugün memleketi Manisa'da toprağa verildi.

Kaynak: GazeteDuvar, AA