Muğla Datça'da 24 saati aşkın bir süredir arıza gerekçesiyle şehre elektrik ve su verilemiyor. Datçalılar ise bölgenin elektrik dağıtım şirketi olan AYDEM önünde bir araya gelerek elektrik ve su kesintilerine tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi
24 saattir elektriksiz ve susuz kalan Datçalılar sokağa indi

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Datça ilçesinde 16 Temmuz'da akşam saatlerinde arıza gerekçesiyle başlayan elektrik ve su kesintisi aradan 24 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen giderilemedi.

Sıcak günlerin yaşandığı şehirde elektrik ve suyun uzun süredir kesik olmasına Datçalılar tepki gösterdi.

Elektrik dağıtım şirketi olan AYDEM önünde durumu protesto eden Datçalılar, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek yaşanan kesintilere tepki gösterdi.

AYDEM önünde konuşma yapan bir yurttaş yetkililere seslenerek “Olağanüstü koşulları yaratan sizlersiniz. Sadece bu yıl değil 10 yılı aşkın süredir Datça’da elektrik trafolarını vantilatörlerle soğutmaya çalışan sizlersiniz. Datça’nın yaz nüfusunun 10 kat arttığını bilmenize, bu nüfusun getirdiği paraları ceplerinize doldurmanıza rağmen bu nüfusa yetecek altyapı yatırımlarını yapmayan sorumlular sizlersiniz. Geçen sene yine trafodaki arıza nedeniyle çıkan yangında güzel Datça’nın binlerce ağacı yandı. 24 saattir su ve elektrik yok evlerimizde. Esnafın buzlukları eridi. Kışlık sebzeler ziyan oldu. Siz pazarda bir torba kaç paraya doluyor biliyor musunuz?” sözlerine yer verdi.

Öte yandan elektrik ve su kesintilerinden dolayı bazı yurttaşların Datça’yı terk ettiği ve Datça'ya gelmeyi planlayan kimi tatilcilerin ise rezervasyonlarını iptal ettirdikleri öğrenildi.