25 Aralık soruşturmasını başlatan ancak dosyadan el çektirilerek Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan Muammer Akkaş'ın ihracı istendi.

25 Aralık'ı başlatan savcının ihracı istendi

Türkiye, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kapatılmasını tartışırken, bir diğer ‘sıfırlanan’ dosya olan 25 Aralık soruşturmasını başlatan Savcı Muammer Akkaş'ın ihracı istendi.

Akkaş, 25 Aralık  soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ’a düz savcı olarak atanmıştı.

Akkaş hakkında açılan soruşturmayı tamamlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişi Ömer Kara, Akkaş’ın meslekten ihracını istedi.

'VİCDANIM RAHAT, KADERDE VARSA ÇEKERİZ'
İhraç istemini yorumlayan Muammer Akkaş, ‘vicdanının rahat olduğunu’ söyledi.

Bu tür davaların nasıl sonuçlanması gerektiğini iyi bildiğini belirten Akkaş, şu ifadeleri kullandı; " Geçmişte bu ülkede uyarı cezası verilmesi gerekirken meslekten ihraç edilen Ferhat Sarıkaya olayı yaşandı. Benim vicdanım rahat. Ben doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Ben soruşturmada bütün sorulara makul cevaplar verdim. Anadolu’da bir söz vardır; Meyve veren ağaç taşlanır. Kaderde varsa başa gelen çekilir" dedi.

Akkaş, HSYK kararının kendisine henüz tebliğ edilmediğini ve işinin başında olduğu söyledi.

'SORUŞTURMA YAPMAM ENGELLENDİ' DEMİŞTİ
Muammer Akkaş, 25 Aralık dosyası elinden alındığında zehir zemberek bir açıklama yapmış ve “Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir” demişti.

17 Aralık’tan daha kapsamlı olması beklenen 25 Aralık operasyonu savcılık ve emniyet arasındaki sürtüşme nedeniyle gerçekleşmemişti. Akkaş'ın ifadeye çağırdığı ve aralarında Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da olduğu isimler, dosyanın AKP'ye yakın savcılara verilmesinin ardından 'ancak' ifade vermeye gitmişti. Ardından 25 Aralık dosyasındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmişti.